Mikä sillä on päässä?

Tämä kysymys saattoi olla usean mielessä, ja todistetusti, oman mieheni huulilla, kun helteisenä iltapäivänä lehahdin upea (?), no ainakin uusi, hellehattu päässäni uimarannalle. Myönnettäköön, että hattu saattaa olla hiukkasen suuri, joten ehkä olin kuin joku kävelevä hapero tai rousku tai mitä näitä syksyisin maasta ylös päin tuikkivia sieniä nyt onkaan. Mutta, ennemmin liian suuri kuin liian pieni.

Hatun ohje löytyy Kauneimmat Käsityöt 4/2022 -lehdestä. Malli pisti oitis silmiin, ajattelin, että se voisi olla sellainen päähäni sopiva lerpake. Ja, olin jo kerran käynyt Pörrin kanssa uimarannalla, pää todellakin huusi jotain suojaksi, ettei aivopoloinen aivan sulahda paahteeseen. Tuossa kohtaa oli vesi vielä aivan jäätävän kylmää, ei puhettakaan, että olisin siellä käynyt sukeltelemassa. Pörri kävi, mutta lapset on pelottomia ja rohkeita. No, olen minäkin jo NYT käynyt itseni siellä dippaamassa, mutta Pörri kävi jo pari viikkoa sitten.

Neuloin hatun toisesta langasta, mitä ohjeessa neuvottiin. Siroa sattui olemaan varastossa ja metrit täsmäsivät, joten miksipä ei. Mallitilkun jätin perinteisesti tekemättä, koska, niin, kyllähän te tiedätte, jos kuulutte niihin, jotka ovat jokusen jutun verran tätä menoani seurailleet. Eletään jännittävästi :D

Nyt mietin, että jos tuikkaan hatun pesukoneeseen, niin kutistuisiko se hieman vai venyykö entisestään..? Tuossa langassahan on hieman pellavaa, hmmm. Tai sitten kuljen vain hattu silmillä, ei ainakaan omaa menoani hidasta :)

Malli: Neulottu pitsihattu, Kauneimmat Käsityöt 4/2022 -lehdestä
Lanka: Novita Siro (610)
Puikot: 3 1/2
Langankulutus: 72 g

Muuta:
Erikoisinta, mitä olen koskaan omin silmin todistanut: Yhtenä iltana havahduin siihen, kun lokit rääkyivät, ihan kamala mekkala kuului taloyhtiön parkkipaikalta (Koskin keskustassa). Ja, mitä silmäni sitten näkivätkään: Kettu luikki parkkipaikalla, mielessään makoisa lokinpoika-ateria, arvaan. Mutta tämä ei ollut emoille mieleen, ja kettu sai varmasti päälleen kaikenlaista loroa lokkien peristä ynnä muuta mukavaa. Että, osasi sitten tehdä johtopäätöksen, että tästäpä pitää suoria muille maille metsästämään. Ollappa kuvallistakin materiaalia tästä häppeningistä, mutta tietystikään ei.

4 kommenttia:

 1. Kaunis kesähattu, ei kun pitoon. Siskoni virkkasi minulle sen edellisen kesähattumallin, jonka julkaisit täällä. Ilman sitä hattua en kesähelteillä liiku mihinkään. Hattu on reilun kokoinen, mutta ehkä siksi se on niin hyvä, ei purista.

  VastaaPoista
 2. Kiva pipa, eikä ainakaan ole pipo kireällä. T Saukkis

  VastaaPoista
 3. Hauska hattu. Melkein laulattaa: On meillä nasta täti, tuo täti Monika...

  VastaaPoista
 4. Hieno hattu. Tärkeäähän on, ettei pipo kiristä.
  Yhteistyö on voimaa lintumaailmassakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Arkea, juhlaa ja sukkia