Mittentober - 2. pari - Peruslapaset sydämillä

Lapastellen lokakuussa, toinen pari esittelyyn: sydämin koristellut perustumppuset. Vaikkakin, aivan toisenlaisia lapasia lähdin alunperin neulomaan.

Päätin osallistua Taito EP ja Niina Laitisen Tuuli lapaset -KALiin. Valkkasin varastosta langoiksi Kambgarnia, kahdessa eri sävyssä. Ja lähdin neulomaan puikoilla 2.5. Kambgarn-lankaa on 50 g kerässä 150 m, joten lankani oli hieman vahvempaa kuin ohjeen mukainen lanka. 

Neuloin silti, ja kuviotakin aloitin, mutta sitten alkoi tökkimään, ja leveäkin oli tulossa, peukalokiilan kanssa. Kyllä, oma syy. Mallia ja ohjetta en tässä moiti.

Purin kirjoneuleosuuden pois, ja kavensin silmukkamäärän 52:een. Ja jatkoin neulomista peruslapastellen, aukkopeukalolla. Ajatuksena oli neuloa ohkaiset peruslapaset itselleni.

Omat kädet eivät olisi voineet enää lähempänä olla, mittatikkuina. Mutta jotenkin onnistuin tekemään lapasista siltikin itselleni liian lyhyet. Ja, koska en viitsinyt alkaa kärkiä enää ruuvaamaan auki, ja neulomaan uusiksi, niin päätinkin, että lapaset saavat mennä johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen. Mutta, en kai nyt kehtaa näin tylsiä lapasia sellaiseen laittaa? Siis, itselleni olisivat tosiaankin olleet värimaailmansa puolesta varsin oivat.

Lapaset odottivat pari päivää, kun koitin keksiä, miten niitä piristäisin. Jonkinlainen sydän, ehkä? Mutta kirjomallako, virkkaamalla suoraan lapaseen vai mitähhh! Kunnes päädyin Dropsin sivuille, ja näin siellä virkatun sydämen: Bingo! Ei muuta kuin jotain punaista Nalle-lankaa koukulle ja sydämen tekoon. Ja, virkatut sydämet kiinnitin reunoistaan lapasten kämmenselkiin kiinni, ihan neulalla ja langalla.



Malli: Peruslapanen koristeltuna Dropsin virkatulla sydämellä nimeltään Rejoice
Lanka: Kambgarn sävy 1205
Puikot: 2.5
Langankulu
tus: 55 g lapasiin ja 5 g sydämiin, siis yhteensä 60 g

Kambgarn on IHANAA lankaa <3


3 kommenttia:

  1. Ihanat lapaset!
    En ole koskaan ajatellutkaan, että lapasia (tai sukkia) voisi koristella tuolla tavalla. Ihana oivallus! 💖

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva keksintö tuo sydän!🩷🩷Mikä siinä onkin kun aina välillä saa noista lapasistakin liian lyhyet, vaikka kuinka muka mittailee🙄

    VastaaPoista
  3. Suloisia lapasia olet neulonut. Kauniit nuo sydämet. Kiva idea.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)