Iso ja pieni ruusutarha

Älkää ihmiset menkö Adlibrikseen "vain katselemaan" lankoja tai kirjoja, se on kukkarolle vaarallista! Ainakin kaikille neuloosista kärsiville. Jotain minäkin siellä kertaalleen vain katselin ja kohta oli ostoskorissa kaikenlaista lankaa kokeiltavaksi, kuin myös Adlibris Socki -lankaa. Langasta on aivan ihania väriä ja kun hintakin on vain 2,90 € / 100 g, niin ei ole mikään ihme, että tällä hetkellä kaikki värit (yhtä lukuunottamatta) ovat kaupassa loppu. Erittäin ymmärrettävää, koska Adlibris Socki -lankaa voi neuloa kuten veikkaa ja tuntuu samalta, mutta on järkyttävän paljon halvempaa ja tasalaatuisempaa. Minä tein itselleni ja pian yksivuotiaalle polvarit. Nukkumatti jo huuteli Pörriä mukaansa, joten nopeasti räpsäistiin kuvat sukista, että Äitee saa blokkailla sillä välin, kun pienimmäinen latautuu pinnasängyssään.
Tein ensin sukat itselleni. Minulla oli kaksi kerää lankaa, joten neuloin molemmat sukat omilta keriltään ja ajatus oli tehdä samanlaiset. Toinen kerä ei kuitenkaan alkanut samasta kohdin kuin ensimmäinen ja kärsivällisyys ei riittänyt oikean kohdan hakemiseen, joten neuloa posotin kerän alusta aikomuksenani tehdä täysin eripariset sukat. Toisen sukan nilkkaa lähestyttäessä alkoi kuitenkin tulla paksumpia vaaleita raitoja, joita muistin ensimmäisen sukankin nilkan kohdalla olleen. Ja niinhän siinä kävi, että perssiilleen meni: sukat olivat melkein pari ja se on sellainen yhdistelmä, jota minä en vain kestä. Muutaman värikerroksen heitto, tässä tapauksessa 7, on aivan kestämätöntä, joten purkuun meni koko toisen sukan varsi. Huoh, olisi kannattanut etsiä jo aikaisemmin se valmis 1. sukka käsiinsä ja vertailla, ei vasta nilkan kohdilla. No, se oli yhden päivän takaisku ja nyt ei tarvitse katsella omaa virhettään päivästä toiseen.
Ja kun omat sukat olivat valmiit, niin sittenhän minulla olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla kaksi samanlaista kerän loppua jäljellä ja Pörri olisi saanut samanlaiset sukat, eikö? Paitsi kun ihminen on niin tötteröö, että luulee neulovansa toisesta kerästä toisen ja toisesta toisen, mutta neulookin molemmat täysin siitä samasta kerästä. Ja kun toisen sukan ruskea raita vaan jatkuu ja jatkuu ja pitkästi vaaleita raitoja, niin se ihminen ymmärtää, että perssiilleen meni taas, mutta tällä kertaa ihminen ei pura. Miksi ei? No, siksi, kun sukat ovat täysin eripariset ja toppahaalarin alla pidettävät. Ja ihminen istuu Iskäihmisen vieressä katsomassa jännittävää ja koukuttavaa sarjaa ja kädessä on juuri aloitettu kipollinen Viennettaa. Siinä tilassa pistellään vaan jäätelöt poskeen ja neulotaan sukka valmiiksi.
Malli: Oma polvisukka minulle ja 1-vuotiaalle
Lanka: Adlibris Socki, väri ruusutarha 8004 ja resoriin ja kantapäähän veikan sävy 010
Puikot: KnitPro Zing 3 1/2
Langankulutus: isot 162 g ja pienet 48 g
Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että isojen sukkien kärjet eivät ole yksiyhteen. Mutta se on asia, jonka kanssa voin elää :)

11 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköiset ja taitaapi olla saman paksuisetkin kuin veikka. Loppu oli tuo lanka Adlibriksestä niin en vielä saanut, mutta pitänee kokeilla sitten kun sitä on saatavilla. T. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä taitaa olla liki kaikki värit myyty, mutta odotellaan lisää tulevaksi...

   Poista
 2. Ihania sukkia!
  Kaikki lanka-alet ovat kyllä minun suuri heikkouteni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus miettinyt, että tulisiko kuitenkin halvemmaksi ostaa vain sitä, mistä meinaa heti jotain neuloa kuin että varastoi kaikenmaailman alelankoja laatikoihin, vähän niinkuin pahan päivän varalle = päivä, jolloin kaikki langat yhenäkkiä loppuvat kaupoista :)

   Poista
  2. No joo tulee taatusti halvemmaksi! Mutta... Kun sinne nettikauppaan menee, huomaa kuitenkin, että siellä on monta mielenkiintoista juttua, niin eihän niitä voi millään jättää ottamatta. Monta kertaa on käynyt niin, että en ole ottanut ja sit on pitänyt parin päivän päästä mennä uudelleen katselemaan ja ostamaan, niin eipä ole sitten ollutkaan. Eli kyllä se vaan on heti otettava, kun jotain mieluista löytyy! :) t. Tupsu

   Poista
  3. Niinhän se käytännössä menee :)

   Poista
 3. Minä olen niitä ihmisiä joita ei eripari sukat haittaa mitenkää. Itseasiassa teen niitä ja käytän niitä, ei haittaa onko eroa muutama raita vai koko sukka. Ikinä en ole alkanut lankojen kohdistusta opiskelemaan, ja tuskin rupeankaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin on sitten justiin hyvä sinulle :) Minua ei häiritse, jos ovat täysin eri paria eli heittää isosti. Sekään ei haittaa liikaa, että kärjet ei ihan täsmää, ikinä en sen takia pura, mutta ihmettelen aina issekseni, että mikä meni mönkään. Mutta se häiritsee ihan tuhottomasti, jos muutamalla raidalla heittää varresta alkaen. Jostain syystä minun sukille käy monesti juuri niin, kun päätän tehdä eripariset sukat.

   Poista
 4. Socki-langoissa on tämä "virhe", että väriporttien pituudessa on heittoja. Siksikö lie niin halpaa. Kuviollinen, seiskaveikan paksuinen lanka, on minusta huonolaatuista nykyään, yksiväriset ok.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Terra