Vuodenvaihteessa

Vuosi on vaihtumassa, joten on aika tehdä pieni päivitys kuluvasta vuodesta ja vuoden 2017 odotuksista, noin lanka- ja neulontamielessä.

Olen ollut kuluvana vuonna ihan älyttömän neuloosin riivaama, joten neuleita on syntynyt kodin- ja lastenhoidon ohessa. Valmistin kuluvana vuonna 63 erilaista työtä, enimmäkseen sukkasia. Kaikki työt ovat nähtävissä sivulta Käsityöt 2016 kuvina, joten eipä niistä sen enempää.

Mutta yhdelle asialle pitää nyt tulla stoppi: lankahamstraukselle! Elmeri on jo pitkään vihjaillut, että lankoja on aivan liikaa ja nyt alkaa minustakin jo tuntua siltä, sillä langat eivät enää mahdu minnekään, niitä on joka paikka täysi. Siispä meinaankin nyt tehdä jotain, mitä en ole koskaan ennen tehnyt eli Uudenvuodenlupauksen. Ja tässä se tulee:
Minä lupaan, että ostan vuonna 2017 enintään 5 kg lankoja ja hankkiudun lahjoittamalla tai myymällä ainakin 5 kg eroon. Näin ollen lankavarasto kääntyy pakostakin hienoiseen laskuun, kun kuitenkin neulonkin lankoja pois: Tänä vuonna sormien läpi lipui 6280 g lankaa, joten kai vuonna 2017 myös jokunen gramma tai kilo. Se on selvää, että 5 kg on pieni määrä myydä tai lahjoittaa, mutta olen jotenkin kiintynyt minun pikkukeräsiin, joten enempää en uskalla luvata myyväni :D

Tältä vuodelta jäi jäljelle yksi uhkaavasti ufoutuva työ, nimittäin yhdet kirjoneulelapaset, joiden yksi tumppu ei vaan halua valmistua. Saapas nähdä, kuinka sille käy...

Vuosi 2017 on Suomi 100 vuotta -juhlavuosi, joten tekisi kovasti mieli neuloa jotain sinivalkoista, nyt heti. Minulla on kuitenkin puikoilla punaiset sukat, joten laitellaan ne ensin valmiiksi ja joskus alkuvuodesta sinivalkoisia asioita.

Pöydällä on myös kaksi aivan huikeaa kirjaa, joista tekisi mieli tekaista jos sun vaikka mitä, entisten ideoiden päälle. Saapas nähdä, mille tässä ehtii, kun perheen pienin vie huomion ja ajan. Toivottavasti pystyn välillä ottamaan puikoille myös haastavampia kirjo- tai kuvioneuleita, ettei mene ihan perussukan yms. tikutteluksi. Mutta paremman puutteessa sitten edes niitä, neulomatta en osaa olla.

Ihanaa vuotta 2017 kaikille vakituisille ja satunnaisille lukijoille, neulojille, käsitöitä rakastaville ihmisille <3

5 kommenttia:

  1. Hyvää uutta vuotta sinulle! Jatketaan neuloosin parissa ja muistetaan höpistä siitä ja muustakin kuulumiset usein. <3 t.Tupsu

    VastaaPoista
  2. Onnellista uutta vuotta ja neulomisiloa sinulle!
    Mielenkiintoisen näköinen sukkakirja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Vihtaranta KAL - 14/14 Mansikat