Klompen myssyköitä

Klompelompen neuleet istuvat syksyyn kuin lehti tuuleen. Vaikka sopivat Klompen neuleet myös muihin vuodenaikoihin, mutta varsinkin syksyisin tulee Klompen kirjoja selailtua useasti, ja joku kirjan hurmaava kuva muuttuu käsinkosketeltavaksi jonkinmoisen äherryksen jälkeen.
Neuloin itselleni ensin ruttupipon aikuiselle  kirjasta Klompolompe, Ihania neuleita lapsille. Kirjassa on muutama neule myös aikuisille. Pipo olisi kuulunut neuloa Sandnes Merinoull -langasta, mutta minä tein sen Dropsin Merino Extra Fine -langasta, joka soveltuu koostumukseltaan tähän ja on kokemuksen kautta hyväksi havaittu edullisempi vaihtoehto. Ja lienee parasta, etten ala edes kokeilemaan Sandnesin Merinoullia, sillä sittenhän voisin olla tyytymätön nykyiseen vaihtoehtooni.
Ja tässä tämä hassunpitkä pipo teinin päässä. Jälleen 2 € maksua vastaan ehdin räpsiä muutaman kuvan ja se oli sitten siinä.
Sittenpä postirekka oli roudannut minulle Adlibriksesta Klompen uusimman kirjan; Klompelompe, Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin. Se oli jälleen kaikkien sellaistenkin toiveiden täyttymys, joita ei tiennyt olemassa olevankaan. Pienen sivujen kääntelyn jälkeen sieltä pompsahti ykkösenä esiin Karitsainen-myssy.
Karitsaisesta löytyy kokoja vauvasta aina 6-vuotiaalle asti, minä valmistin koon 3-4 v. Ja vaikka kirja kehoitti käyttämään KlompeLOMPEn Merinoullia ja Tynn Merinoullia, laitoin minä puikoille visun kutojan Drops Merino Extra Fine & Drops Baby Merino -lankoja, joita varastoista löytyy. Ja valitsin vaaleanharmaat, koska ne sopivat Pörrin talvihaalariin. 
Myssyyn olisi voinut tehdä myös pidemmät korvat, mutta tein nyt lyhyemmän version. Luulen, että tämä myssy tullaan tekemään vielä toisenkin kerran, jollei useamminkin. Neulos on joustavaa, joten myssy istuu päähän todella hyvin. Ja koska se neulotaan 2-kertaisella langalla, tulee siitä tukeva ja lämmin. Alle voi tietysti pukea ohuen puuvillahupun vielä ja varmasti puetaankin. Pakko kuitenkin sanoa, että myssy oli jotenkin työläs väsätä, ei syntynyt mitenkään nopsanhopsaan. Mutta ehkä oli kaiken tuon vaivan väärti, tyttö ainakin tykkää.
Tässä vielä kaikki Klompelompet. Sanoisin, että jos vain tykkää neuloa lapsille ja itselleenkin kauniita käyttöneuleita, niin nämä kirjat ovat tutustumisen arvoisia. En ole varmasti neulonut mistään kirjoista niin paljon kuin näistä. Tai oikeastaan en ole muista juuri mitään neulonutkaan. 

Malli: Ruttupipo aikuiselle ja Karitsainen myssy kirjoista: Klompolompe, Ihania neuleita lapsille ja Klompelompe, Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin
Lanka: Ruttupipoon Drops Merino Extra Fine (01) ja Karitsaiseen Drops Merino Extra Fine (05) & Drops Baby Merino (22)
Puikot: Ruttupipoon 4 ja Karitsaiseen 4 & 5
Langankulutus: Ruttupipo 109 g ja Karitsainen 146 g

4 kommenttia:

 1. Kauniita molemmat! :) Aika suloinen tuo Karitsainen.

  VastaaPoista
 2. Hei, olisiko Karitsainen pipoon mahdollista saada ohjetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuo ohje on kirjassa "Klompelompe, Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin". Ei siis ole oma ohjeeni :)

   Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Solmuja Kaihossa