Näistä langoista

Mitäs näistä langoista on syksyn aikana syntynyt?
Ensimmäisenä taisin tehdä naisten perussukkaset Novita 7 Veljestä Multiraita -langasta, värisävy Sisäkkö (841). Langankulutus 84 g ja puikot 3 1/2. Tykkään tästä sävystä ja sitä on hieman lisääkin jemmassa, joten sen puolesta ei huolen häivää.
Sitten mahdoin tehdä taas muutamat Balder-pipot, värisävyt vaaleassa 410 ja tummassa 489, langankulutus 84 g ja 86 g. Tämä lanka on vaan niin hyvää, että sitä tuli tilattua alennuksesta lisääkin, pitäisi vain käydä tunnustamassa lankaostossivulla. Ja näistä Balder-piposista en ala sen enempää selittämään, sillä tehtailin näitä aikaisemmin eri sävyissä ja ne voi lukea ja katsella täältä: KLIK. Mutta tuohon aikaisempaan Balder-pipopostaukseen viitaten sanottakoon, että Poikaset voittivat, he saivat ne kuulapyssyt. Mies otti puolueettoman asenteen vedoten siiten, että on lapsena kaikenlaista tehnyt, eikä voi siten mitenkään tämmöistä kieltää. Eli tilanne oli sen jälkeen kaksi vastaan yksi ja painostus ihan jatkuvaa. Joten eräänä päivänä vanhempi Poikanen otti kaveriltaan pyssykän lainaan ja esitteli sitä minulle. Ehdotin, että hän ampuu minua sillä ja sen jälkeen päätän, sattuuko vai eikö satu liikaa. Kaikkea sitä joutuukin äitinä tekemään: Kyyhötin hetken päästä muna-asennossa ulkona ja 10 m päässä tähtäilevä Poikanen vielä varmisteli, että saako hän ihan oikeasti ampua minua??! Minä siihen, että antaa tulla vaan ja kohta nasahti biokuula selkään. Varmaan tähtäsi takapuoleen, muttei osunut :D. Kuulema toppapuvussa vain tussahtaa, eikä satu ollenkaan. Ja suojat on...
Sitten alkoi Isänpäivä kovasti lähenemään, joten piti laittaa sukkia aluille: Aloin ensin neuloa Elmerille iloisenvärisiä sukkia Novita Raita Sateenkaari -langasta, sävy 822. Puikot 3 1/2 ja lankaa kului näihin isoihin sukkiin 129 g. 
Jalan kokoero on huomattava: mies versus 3-vuotias:
Tein tietysti sukat omalle Isukille myös ja nämä valmistuivat oikeastaan aiemmin kuin ylläolevat, vaikka aloitin ne myöhemmin. Ne piti saada postiin, että ehtivät ajoissa Savoon. Sukat on neulottu Drops Fabelista, joten ovat ohuet ja pehmoiset sukat pitää vaikka paljaalla jalalla. Oranssin värisävy oikeasti hieman kirkkaampi kuin kuvassa. Näistä tuli räsärityylillä minusta kauniit, 2+2 raitaa vuorotellen molemmilla väreillä. Puikot 2.75 ja langankulutus 65 g.
Sitten voidaan palata vielä Elämä on runo -yhteisneulontaan, jonka innolla aloitin Novita Nordic Woolista. Ja nopeasti lopetin. Syy ei ole kylläkään mallissa eikä ohjeissa, koska mallit ovat olleet toinen toistaan kauniimpia ja ohjeistus aivan täydellisen hyvää videoineen ja on-line-supporteineen. Totesin vain, että jos neulon tätä peittoa, en ehdi neuloa mitään muuta. Toisekseen mietin, että jos neulon peiton, niin onko sille mitään tarvetta, paitsi upea koriste olohuoneen sohvalla, mikä sekin olisi ollut riittävä syy. Mutta toistaiseksi olen katsellut muiden upeita ruutuja ja oma tekeleeni jäi tähän tilaan:
Ja peiton sijaan aloin neuloa kirjoneulepuseroa ainakin miljoonasta langasta, päättelyä riittää, mutta tämän neulominen on ollut huippukivaa. Olen siinä sivussa katsellut Areenasta Sorjosen seasonit 1-2 ja Huuto syvyydestä. 
Pitää jatkossa palata yhden neuleen postaustahtiin...

4 kommenttia:

  1. Kauniita sukkia ja muuta mukavaa! :) Meilläkin on Sorjosta katseltu, muutama jakso vielä jäljellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, kun noita sarjoja voi katsella "putkeen", kun koko seasoni saatavilla :)

      Poista
  2. Olet kyllä superahkera. Ihanat neuleet olet tikutellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat pitkän aikavälin tuotoksia, kun olen ollut nyt laiskana laittamaan neuleita blogiini :)

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Vihtaranta KAL - 2/14 Mökki