Näkyväksi

Kuka ihme siellä taas rälläilee, ihmettelee Kuutti, kun kelkan ajovalot pyykäisevät sitä. Säikähtänyt moottorikelkkailija ehtii juuri parahiksi väistää kuuttia, mutta äkkinäinen väistöliike hyppäyttää kelkan ilmaan, ja kelkkailija lentää kyydistä kierteellä pehmoiseen hankeen. Vielä enemmän pelästynyt Kuutti livahtaa vikkelästi matkoihinsa, ja kelkkailija kohoaa lumen seasta vilkuilemaan, mitä oikein tapahtui, ja eihän kukaan vain nähnyt ilmaveiviä? Mutta, kukapa sitä, keskellä ei mitään. Ja onneksi tässä ei käynyt kellekään sen hullummin.
Mutta uskokaa pois, kuutti on pipo päässä söpö, mutta samainen pipo minun päässäni ei ole söpö näky, vaan kaatuu enemmänkin osastolle: toiselle-ei-saa-nauraa-tai-voi-tulla-paha-mieli. Tämä pipo nuolee päätäni kuin toinen iho, ja olen kuullut kutsuttavan tällaista pipoa ihan syystäkin munapipoksi. Meinaan siltikin pitää pipoa päässäni. Jos kerran kuutti, niin silloin myös minä. 
Pipo on neulottu Perfect Reflect -langasta, joka tuli Prymiltä kotiini vain pari päivää sitten. Loin 72 silmukkaa ja neuloin kutosen puikoilla 2o2n-joustinta jotain 19 cm, jolloin aloin pikkuhiljaa kavennella silmukoita vähemmäksi. Pipon pituus on 22,5 cm ja se yltää päälaelta korvien alla, kuten pipon pitääkin. Tämä päässä minä näyn, mutta en välttämättä kuulu.

Malli: Munapipo omaan päähäni
Lanka: Perfect Reflect
Puikot: 6
Langankulutus: 91 g

7 kommenttia:

  1. Erinomainen aikaansaannos.
    Olisit nyt vain laittanut kuvan itsestäsi tuon pipon kanssa - kuitenkin on sinun päässäsi kauniimpi kuin tuon kiltin kuutin päässä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, usko pois. Mutta luotan siihen, ettei kukaan pimeässä tunnista :D

      Poista
  2. Hieno pipo siitä tuli, käyttöön vain! Täällä on langasta tehty koiralle kaksi huivia, sekä paljon aiemmin itselle tuubihuivi käsin kutomalla, ilman puikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, pitäähän koirulinkin näkyä, että missä viipottaa :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Ja joskus (muistaakseni) oli joku virkannut sellaisen poncho-tyyppisen jutun heijastinlangasta. Kätevä heittää päälle, kun lähtee lenkille ja käy vähän niinkuin heijastinliivistä, mutta on sievempi.

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)