Vähän iloa ja lämpöä pimeään ja harmaaseen syksyyn

Totta totisesti! Olen pari viimeistä viikkoa manannut pimeää ja märkää marraskuuta,  mutta se kirkastui kuin taikaiskusta, kun aukaisin äsken Prymiltä saapuneen ylläripaketin! Kiitos Anne, tästä on paljon iloa minulle :)
Tutkitaanpa näitä lankoja tarkemmin: Perfect Reflect on heijastinlankaa, jossa on 20 % villaa, 65 % akryyliä ja 15 % polyesteriä. Positiivista tuo, että on myös vähän villaa mukana. Lankaa neulotaan 6 mm puikoilla, tiheys 14x18. Vyötteen sisällä on ohje pipoon, joten nämä langat lähtevät varmuudella puikoille, on vielä oma lempivärikin eli valkoinen. Näkyypä ainakin, missä minä tuolla pimeydessä vaellan (yleisesti ottaen kuitenkin sisällä, ja mahdollisuuksien mukaan, neulomassa).
Sitten tuli kaksi kerää riittoisaa Fashion Kid Light -lankaa: Yhdestä kerästä syntyy tuubihuivi, johon ohje vyötteessä, jollen aivan väärin katsonut. 100 g kerässä on 600 m lankaa, kaksi kerää riittää vyötteen mukaan jo puseroon! Neulotaan puikoilla 4-5, tiheys 18x24. Koostumus 38 % nylonia, 32 % acryyliä, 30 % mohairia. On pehmoista.
Joskun alkaa tehdä mieli uusia sukkia, niin voipi koklata Alpaca soft -lankaa. 100 g kerässä on 310 m lankaa, tiheys 24x32, puikoilla 2,5-3,5 neulotaan menemään. Hyvä paksuus, pehmeän tuntuista, sopinee muihinkin neuleisiin. Näen jo silmissäni, miten vedän lempisukat jalkaan... Pitäisiköhän tehdä näistä ne varpaista varteen -sukat, jotka minulla on vielä kokeilematta ja tulisi koko kerä käytettyä mahdollisimman tarkasti..
Vielä yksi kerä, Merino Yak. Nyt on ylellisen tuntuinen sukkalanka, siis raaskiiko neuloa ollenkaan, sukiksi ;) Mitäpä, jos tämän jälkeen ei muut langat enää maita? Kerässä on 58 % villaa, 28 % polyamidia ja 14 % jakkia. Tuoksuu oikealle, hyvälle villalle. Tiheys 30x42, puikot 2-3, 100 g = 400 m. 
Eikä siinä kaikki. Minua härnätään vielä uusilla Prym Ergonomicsin puikoilla. En ole ennen testannut, mutta onkohan nämä sellaisia, ettei muut puikot tunnu enää oikeilta, kun näillä neuloo? Meinaan siltikin koittaa.
Mukana vielä kortteja, sopivia iskulauseita neulootikolle. "There is no bad weather, if you have enough yarn at home". Tämän allekirjoitan, ja ei pääse näköjään langat loppumaan. Kiitos vielä kerran, tämä yllätys teki minut hyvin onnelliseksi :)

8 kommenttia:

  1. Eräs tuttu valitti että Novitan heijastinlanka kutiaa.Tein itselleni tuosta prymin langasta pipon.Ei kutia.Vähän semmoista muovimaista,kovaa tuo neulostulos on mutta jospa sillä tarkenisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, jospa ainakin tämän alkutalven menisi, kun on pilkkosenpimeää ilman lunta, eikä vielä pakkasia. Minä ajattelin huomenissa aloitella pipon, valmistunee nopeasti paksusta langasta. Teitkö vyötteen ohjeen mukaan?

      Poista
  2. Pitänee minunkin hankkia tuota heijastinlankaa pipoksi, jos ei kutita.
    Hienoja neuleita sinulla tuolla alempana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Aloin neuloa pipoa ja sitten aloin miettiä, että voisiko siitä virkata heijastimia.. hmm?

      Poista
  3. Heijastinlankaa on täälläkin kudottu tänäsyksynä, merkkiä en tosin muista kun vajaita keriä sain pari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä syksynä onkin ollut erityisen pimeää, joten kaikenlainen heijastava tulee tarpeeseen, kun tuolla pimeässä menee tai ajaa autolla ja koittaa havaita muut kulkijat.

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Vihtaranta KAL - 1/14 Mökkitie