Huivi mysteerilangasta

Kaivelin kesäkuussa lankahyllystä aurinkoisen vyyhdin, josta ajattelin tekeväni huivin. Lanka oli selkeästi ohutta ja kerässä oli sitä n. 120 g. Muuta en langasta tiennyt, sillä vyöte oli kadonnut taivaan tuuliin. Kävin läpi myöskin blogini Lankakaaos-sivun, eikä kerää näkynyt siellä. Kerästä/vyötteestä on varmasti kuva jossain vanhemmissa postauksissani, joten koitin myös hakea blogistani erinäisillä hakusanoilla esim. paketti, posti jne., mutta lanka pysyi mysteerinä. Siitä olen kuitenkin aivan varma, että olen hankkinut langan blogini olemassaoloaikana, ja silloin lankakerästä täytyy olla kuva jossain blogissani. Eihän se voi olla mahdollista, etten ole raportoinut uusia lankoja???
Otin vyyhdin hyppysiini, oikaisin ja asettelin tuolin selkämykselle kerimistä varten. Tässä pääsi tapahtumaan pieni virhe, joka poiki minulle jättimäisen lisätyön: Joku lanka meni ristiin, ja keriminen oli sen jälkeen yhtä takkuamista! Kerin lankaa useamman tunnin monessa pätkässä: kerran kesäkuussa ja kahdesti heinäkuussa! Mutta lopulta oli tämäkin lanka nätisti pyöreällä pallukalla. 
Aloin neuloa langasta huivia Dropsin ohjeella Aire. Dropsin mallin lanka olisi ollut Drops Lace, joka on todella ohutta lankaa. Minulla olisi ollut sitäkin varastossa, muistaakseni vaaleanharmaana, mutta lähdin tekemään huivia kuitenkin mysteerilangastani. Huivin kanssa kävi lopulta niin, että neuloin koko huivin ohjeen peruskaavan mukaan, enkä tehnyt kevennettyä reikäneuletta, reunuksesta puhumattakaan. Pitänee neuloa huivi joskus uudestaan aivan ohjeen mukaan, sillä malli on minusta erittäin kaunis.
Huivin koko oli neulomisen jäljiltä 110x47 cm eli todella pikkuinen. Kastelin huivin ja pistelin sen nuppineuloilla 2-kerroin sohvatyynyyn venymään, koska minulla ei ole mitään oikeaa huivin venyttäjälaitosta olemassa. Huivi kasvoi pingotuksen jäljiltä kokoon 140x75 cm eli sellaiseksi kaulaan kietaistavaksi lämmikkeeksi.
Malli: Typistetty Dropsin Aire
Lanka: Sen kun tietäisin, niin ei jäisi vaivaamaan!
Puikot: 4
Langankulutus: 114 g

4 kommenttia:

 1. Hyvin osasit arvioida langan riittävyyden - kaunis huivi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huivin lopussa käytin kerää joka krs:n jälkeen puntarilla ja yhdellä kerroksella meni lankaa vain 1-2 g, yllättävän vähän per kerros :)

   Poista
 2. Lankapuoti Silmu & Solmu? Siellä on herkullisen värikkäitä lankavyyhtejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, ei todellakaan ole mitään muistikuvaa langan alkuperästä :)

   Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Terra