Neljä myssykkää

Pipoa on kiva neuloa, se valmistuu nopeasti... ja sitten voi aloittaa seuraavan... ja vielä yhden... ja kerta kiellon päälle! Lopulta niitä on kasassa neljä - ja se on hyvä hetki stopata pipomania ja siirtyä seuraaviin neuletöihin. Mutta esitellään nyt ensin nämä myssykät viimeisimmästä ensimmäiseen:
En ollut pitkään aikaan piipahdellut Adlibriksen sivuilla, joten menin sinne kerran ihan vain katselemaan. En ehtinyt viipyillä siellä kauaakaan, kun hoksasin uusimman Klompolompe-kirjan: Talvilapset. Ostelen nykyisin neulekirjoja aika harkiten, mutta Klompelompen suhteen minulla on tietynlainen riippuvuus, kaikki ilmestyneet on saatava, heti. Kirjaa selatessa tuli varmuus siitä, että Isonsiskon lakki pitää Pörrinkäiselle valmistaa, on aivan hänen tyylisensä myssykkä, vaikkei isosisko olekaan.
Tämä myssy oli hauska neuloa, siinä oli pientä haastetta, mutta ei liian vaativaa kuitenkaan. Myssyn alareunaan neulottiin ensin kaitale, jonka päät taiteltiin rusetiksi. Kaitaleen reunasta nostettiin silmukoita, joilla neulottiin päälaki. Ohjeen mukaan olisi rusetin keskiosa pitänyt tehdä samalla langalla, mutta löysin siihen varastoista ohutta nauhaa, on siistimmän näköinen näin. Ihana malli ja niin lady <3 
Ohjeenmukainen lanka olisi ollut Klompelompe Merinoull, mutta omat merinovillaiset lankani ovat hyvästi pakattuina varastossa, joten kaivelin myssyä varten samanvahvuista alpakkalankaa, SandnesGarn Alpakkaa, väri 4611. Myssy neulottiin 3 1/2 puikoilla ja lankaa kului 59 g kokoon 3-6 vuotta.

Neuloin kaksi myssykkää Rowan Denim Revive -langasta, sävy 00210 cream. Minulla oli 200 g lankaa, joka riitti mainiosti kahteen myssykkään. Lankaa jäi jäljelle vielä sen verran, että voin tehdä joskus 3. myssykän, todella riittoisa lanka. 
Ensimmäinen puuvillamyssykkä on neulottu Dropsin Ruth -ohjeella. Ohjeen lanka myssylle olisi ollut Drops Lima, mutta tein myssyni puuvillalangasta ohjeen mukaan ja ohjeen mukaisilla puikoilla eli koko 4. Ohjeessa oli yksi koko, 56/60 ja meidän perheen pallopäät ovat vissiinkin tuossa haarukassa, koska myssy istui kaikkien isojen lasten ja aikuisten päihin. 
Lankaa kului 63 g ja neulepinta oli helppoa pintaneuletta.
Toinen puuvillamyssykkä on neulottu samalla silmukkamäärällä ja puikoilla kuin Ruth, mutta neuloin myssyn 2 oikein, 2 nurin -joustimella. 
Joustimen ansiosta tämäkin pipo istuu monenmuotoiseen ja -kokoiseen palloon.
Lankaa kului 59 g.

Viimeinen myssykkä on neulottu kahdella langalla yhtä aikaa. Toinen lanka oli höyhenenkevyt Rowan Cashmere Haze (701) ja valitsin sille kaveriksi Hverdags du store alpakka (647) -langan. Nämä kaverukset antoivat minulle aika luxus-luokan neulekokemuksen!
Mallin suhteen hakeuduin jälleen kerran Dropsin sivuille ja löysin sieltä ohjeen Nelly. Ohjeenmukainen lanka Nellylle olisi ollut Garnstudio Drops Alpaca ja Garnstudio Drops Kid-Silk. Mutta, koska minulla oli Rowanin vastaavaa lankaa käden ulottuvilla, neuloin myssyn siitä ja kaivelin sille kaveriksi ihanaa Hverdagsin alpakkalankaa. Tämä yhdistelmä ei nähdäkseni ainakaan kalpene alkuperäiselle... 
Myssytä tuli todella muhkea, eikä ollenkaan niin kiiltävä kuin kuvassa, salamavalo vain tekee tepposiaan. Myssy on neulottu pyörönä ja neulos on patenttineuletta. Sehän ei ole kaikista nopeinta neulottavaa, kun jokaisen kerroksen saa ikään kuin neuloa kahteen kertaan, mutta näin syntyy todella muhkea ja lämmin myssykkä! Pidin sitä pienen hetken päässäni ja sisätiloissa alkoi kuumuus ryömiä nuppiin. 
Neuloin pienimmän koon, 52/54, koska kokemukseni mukaan myssyillä on taipumus venyä leveyssuuntaan. Puikkokoko on 4. Ei mahda mitään, mutta itkunauruhan siitä tuli, kun laitoin myssyn omaan päähäni! Näytti siltä, kuin päässäni kasvaisi joku tatti... Toinen mielleyhtymä oli jostain syystä kiinalaiset, puuttui enää, että olisin laittanut päähäni suuret laatikonmalliset silmälasit. Ei mahda mitään, en pysty myssykkää itse pitämään, mutta tiedän erään henkilön, joka pitää muhkeista, pehmoisista ja lämpimistä myssyistä... Lankaa kului yhteensä 85 g (24 g Rowania ja 61 g Hverdagsia). 

Nyt on aika siirtyä seuraaviin neuleisiin, mutta mihin? 
Alkaisinko neuloa Pörrille ohuen neuleen haalarin alle? 
Vai neuloisinko kirjoneulesukat, kolmekin mallia on ollut suunniteltuina pitkään, muttei neulottuna? Vai kaivaisinko esiin kesällä hankkimani langat ja koittaisin muistella, mitä niistä meinasinkaan neuloa Islantilaisia neuleita -kirjasta? 
Vai lähtisinkö ulos, nauttimaan lempivuodenajastani? Tänään on tosin harmaa päivä, ei ollenkaan niin upea kuin eilen.

4 kommenttia:

  1. Kommentti ihan aiheen vierestä eli ulkopuolelta: Onpas Pörrinkäisellä upean kauniit ripset! Ihanat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat, ripsivärille ei todennäköisesti ole tulevaisuudessa käyttöä :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, olet poistanut kommenttisi, ehdin sen lukea, mutten vielä vastata :) Käydään todellakin ulkosalla liikkumassa, se antaa meille lisää virtaa :) Monesti se lähteminen on se vaikein vaihe, kun pääsee liikkeelle, ei haittaa pieni ripsusade tai pimeyskään, niin hyvää tekee. Heijastimia pitäisi vain laittaa takkeihin roikkumaan, etteivät autot kaahaile päälle. Ihanat ruskavärit on ainakin täällä meillä parhaillaan! Kaikkea hyvää sinulle syksyyn!

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Vihtaranta KAL - 1/14 Mökkitie