Heippa neulevuosi 2019 - tervetulemas 2020 uusine juttuineen

Rauhallinen ja rentouttava 1,5-viikkoinen joululoma alkaa olla takana päin eli erittäin mukava irrottautuminen normikuvioista. Kiersimme joulun aikaan molemmat mummolat, mikä oli todella mukavaa, tietysti itse mummoloiden ja siellä olevien henkilöiden takia, mutta myös siksi, että pääsimme samalla katselemaan kaunista Suomea akselilla Pirkanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Pohjois-Savo eli kaunista järvi-Suomea! Aloitimme ajomatkat puolilta päivin, joten saimme ihastella enemmän ja vähemmän talvisia maisemia valoisaan aikaan ja hämärän tullen kauniita jouluvaloja mökkien ikkunoista ja pihapensaista. Olin kerrankin neulomatta matkan aikana, mutta mummoloissa tikuttelin hieman sukkaa näistä langoista.
Ajattelin saavani sukat kevyesti valmiiksi vielä tämän vuoden puolella, mutta mitä vielä! Aloin suunnitella uusia sukkia ja nyt on puikoilla kirjoneulesukat. Näistä pitää neuloa vielä toinenkin variaatio, eri koolla ja väreillä.
Joululomalla on tullut myös hieman luettua, nimittäin Elena Ferranten Napoli-sarjaa. Suosittelen lämpimästi muillekin! Ensimmäinen osa, Loistava ystäväni, on, tai ainakin aikaisemmin oli, saatavilla myös todellakin loistavana sarjana HBO:lla! On sanomattakin selvää, että luen koko 4-osaisen sarjan. On melko jännittävää, ettei kukaan tiedä (tai tietysti joku tietää) kuka on kirjailijanimen Elena Ferranten takana. Ja kuitenkin hänen kirjansa ovat saavuttaneet maailmanlaajuisen suosion.
Ja sitten menneeseen vuoteen. Minähän olen muutaman vuoden ajan kirjannut jokusella lauseella paperille, että mitä haluaisin tai uskoisin tulevana neulevuotena tekeväni. Ja vuoden vaihteessa katsastan tilanteen, menikö ollenkaan niin kuin arvelin.
Löysin laatikosta aikaisempien vuosien aatelmat, oikealla kuluva vuosi. Väritin ne sydämet punaisella, jotka ovat toteutuneet, melkoisen haaleaksi jäi. Käydäänpä lista läpi: 
<3 Islantilaisneuletakista olisin ehkä voinut värittää toisen sydämenpuoliskon, sillä minullahan on puolitekoinen tekele myttyrällä ja syttyrällä odottamassa uutta intopiikkiä. 
<3 Ohut alpakkatakki ei ole edennyt puikoille asti.
<3 Passap-neulekonetta minulla ei enää ole, se poistui muuton myötä. Ehkä joku muu neulekone joskus tai varmaankin ei.
<3 Sukkaa varpaista varteen en ole vieläkään tehnyt, en tehnyt myöskään vuonna 2018.
<3 Yksi oma sukka-design per kuukausi ei todellakaan ole toteutunut. Muutaman sukan olen suunnitellut ja neulonut, mutten julkaissut. 
<3 Lankojen hamstrauksen suhteen olen ehkä vihreällä. Ainakin sikäli, että tänä vuonna olen kerrankin hankkiutunut enemmästä määrästä eroon kuin mitä asuntoon olen kantanut lisää. Tämä ei johdu siitä, että olisin ollut ostelematta lisää lankoja, sillä olen ostanut niitä peräti 25600 g! No, onhan se muutaman kilon vähemmän kuin edellisenä vuonna, mutta olen minä tyttö kantanut taloon 25 kg lankaa, aika monta kassillista ja laatikollista, siinä on kädet taas venyneet. Mutta, kiitos muuton, olen myös hankkiutunut langoista eroon eli 19850 g lankaa jäi edelliselle paikkakunnalle! Ja kun tähän lisätään neulottu ja virkattu lankamäärä, 6291 g, niin lankaa poistui tänä vuonna 26141 g. Olen siis kerrankin tämän luvun suhteen vihreällä. Lankaa saan neulottua ja virkattua näköjään melko saman määrän vuosittain. Mutta jos ajatellaan tämän vuoden lankaostoja, niin ne riittäisivät minulle tällä kulutuksella neljäksi vuodeksi eli en ostele tarpeeseen vaan mystiseen lankajemmaan. Vetää hiljaiseksi... 
Raapustelin tietysti myös vuoden 2020 listauksen:
<3 Lisäsin jälleen listalle sukat varpaista varteen, josko jo tänä vuonna..?
<3 Olen kantapäiden suhteen vähän tylsähkö, joten olisikohan aika oppia uutta..?
<3 Itselleni haluan tehdä pitkät säärystimet, jotka lämmittäisivät jalkoja silloin, kun pidän talvella hametta. Tästä on vain pieni siirtymä villahousuihin...
<3 Lempiohutpiponi on jo melko kulahtanut, olisi aika tehdä uusi...
<3 Lankamäärä ei tietysti saa kasvaa...
<3 Elmeri tuumasi jokunen kuukausi sitten, että miksi en tekisi neulekanavaa, kun kerran muutenkin koko ajan neulon. Niin, miksikäs en, jos vain löydän siihen aikaa... 
<3 Katsotaan, tulenko taas ulos omien ohjeideni kanssa, niiden suhteen olen pitänyt nyt välivuoden, mutta ehkä taas...
<3 KAListakin on aikaa...
Eli kun listaani katselen, niin voisi kuvitella, että olen keksinyt tavan saada enemmän aikaa päiviini. Ehkä näin onkin, sillä työmatkaan menee vähemmän aikaa. Ja kun ei ole enää omaa pihaa, niin ei ole pihatöitäkään... Joten nähtäväksi jää, kuinka monta väritettyä sydäntä vuoden 2020 -listassani on, kun katselen samaa listaa seuraavan kerran, vuoden päästä. 

Mutta, neulominen jatkuu edelleen ja omien neuleideni analysointi ja raportointi tässä blogissa,  tämä on yksi henkireikä tehdä omia juttujani arjen ohessa. Sivulleni on tilastojen mukaan eksynyt pian 300000 lukijaa, ehkä tuon rajapyykin saavuttaminen on sitten aikanaan arvonnan paikka. Lasketaanpa: Jos yksi vahinkoklikkaus kestäisi vaikkapa sekunnin, niin blogiini on klikkauduttu vahingossa pian yhteensä n. 83 tuntia. Ja tiedän, että osa tänne eksyneistä on viihtynyt täällä pidempäänkin: Kiitos kaikille vierailijoille ja lukijoille! Ja Iso Kiitos kaikista piristävistä ja tsemppaavista kommenteista! 

Ensi vuonna:
Opitaan jotain uutta, nautitaan elämästä, kaivetaan positiiviset asiat esiin! 
Tumpataan negatiiviset jutut maan rakoon, ei päästetä niitä viihtymään mielen päällä liian pitkään!
Tehdään asioita, jotka tuottavat meille mielihyvää! 
Laitetaan hyvä kiertoon! 
Ja varsinkin: Elämäntäyteistä tulevaa vuotta ihan kaikille!

2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)