Føyka genser

Jihhuu! Alafosslopi-paita valmistui! Nyt lomalla otin neuleen taas esiin, ja eräänä iltana, tai oikeastaan yönä, neuloin kaarrokkeen valmiiksi. En sittemmin osannut päättää, käsittelenkö valmiin neuleen jollain tavalla, vai en. Joten otin sen lopulta ihan sellaisenaan käyttöön.
Paita on neulottu kirjasta Villmarksgensere, malli Føyka genser. Kun kyseisen mallin näin, niin se oli vain pakko päästä neulomaan, heti.
Neulomiseen tuli niin kiire, että tilasin Adlibriksesta sellaiset värit, jotka eniten miellyttivät silmää. Aika montaa väriä ei ollut saatavilla, joten tein kompromisseja. Pohjaväri oli luonnossa eniten yllätys, sillä värikartalla sen kohdalla lukee tummanpunainen, mutta minusta väri on lähinnä ruskea. Päätin silti neuloa paidan näillä väreillä, koska piti vain päästä neulomaan...
Aloin neuloa kokoa M, jossa ympärysmitta olisi ohjeen mukaan 101 cm, hiha 48 cm ja pituus hihan alta helmaan 42 cm. 
Sanottakoon heti, että mallitilkkuja en yleensä harrasta, en siis nytkään. En myöskään yleensä kokeile keskeneräistä paitaa, ja tällä kertaa kokeilin sitä silloin, kun olin kauluksen kohdalla menossa, sillä siinä vaiheessa piti päättää, teenkö ohjeen mukaan korkean kauluksen vai matalamman, josta itse pidän enemmän. Matkan varrella oli tapahtunut kuitenkin muutama sävellys, joiden arvelin mahdollisesti vaikuttavan jollain tavalla lopputulokseen.
Ensinnäkin laskeskelin ja suorastaan piirsin exceliin, että kuvio osuisi keskelle miehustaa. Sitten aloin neuloa. Jossain vaiheessa havahduin siihen, että olin kuitenkin lähtenyt neulomaan kuvion eri kohdasta, enkä siitä, mistä olisi pitänyt. En viitsinyt purkaa, vaan ajattelin, että sävellän seuraavassa vaiheessa lisää, jos sille tulee tarvetta. Ja tulihan sitä, koska hihatkin piti neuloa. Ja tietysti hihojen kuvion piti mätsätä miehustan kuvioon kaarrokevaiheessa, ja sitä rataa. Eli sävelsin kainaloiden lopetettavien silmukoidenkin määrää, jolloin arvelin tekeväni kaarroketta koon M ja L väliltä. Yllätys oli valtava, kun kauluksen kohdalla minulla olikin jäljellä silmukkamäärä, joka vastasi tismalleen kokoa S... Valmiin paidan ympärys on noin 95 cm. 
Kaikenkirjavat säätämiset tekivät minut kieltämättä melko uteliaaksi lopputuloksesta... 
Meillä on ollut upea lomaviikko, aurinko on räätänyt joka päivä, vaikka välillä on ollut tosi kylmäkin, koska pakkanen ja kova tuuli ovat yhdessä nipistelleet meitä. Tänään on vaihteeksi tyynempi päivä.
Malli: Føyka genser kirjasta Villmarksgensere
Koko: M (pitäisi olla..)
Puikot: 4 1/2 ja 6
Lanka: Alafosslopi, värit tummanpunainen (1237), vaaleanpunainen (1239), kirsikka (1240)
Langankulutus: 680 g

7 kommenttia:

 1. Kaunis ja varmasti lämmin villapaita! :)

  VastaaPoista
 2. Upea pulloveri, makeat värit ;)

  VastaaPoista
 3. Onpa upea villapaita. Kuinka paljon tuo lanka kutittaa? Pittääkö alla olla pitkähihainen paita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käsitellyt omaa paitaani mitenkään, joten tuntuu vielä karhealta. Kokoneemmat sanovat, että pehmenee käytössä. Paidan pehmentämiseen tuntuu olevan monenlaisia keinoja: etikkavesi, Fairy-vesi, pelkkä vesi. Olen pitänyt paidan alla urheilukerrastoa + korkeakaulaista fleece-paitaa. Ja sillä tavalla olen ulkoiluttanut paitaa metsässä :)

   Poista
 4. Kiitos tiedosta! Ehkä uskaltaudun neulomaan Islannin villoilla jossain vaiheessa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Solmuja Kaihossa