Neuloosilomatunnelmissa

Puikot ovat heiluneet viime aikoina harvakseen, ei ole ollut aikaa, eikä jaksua. Mutta nyt alkoi talviloma, jota entisvanhaan kutsuttiin nimellä hiihtoloma. Se oli silloin, ei kovinkaan montaa vuotta takaperin, jolloin oli lunta hirmuisiksi kinoksiksi asti. Mutta, jos nyt haluaisi hiihtää, niin pitäisi ruuvata suksien pohjaan rullat alle tai hakeutua jollekin lumetetulle ladulle, jos sellaisia täällä päin on. No, ei taida olla suksiakaan tässä osoitteessa, joten unohdetaanpa hiihto ihan suosiolla. Mutta, ei tämä ole oikein talvilomakaan, sillä ainakin minä liitän talveen lumen ja pakkaset, ja niitä ei siis ole, pikemminkin kevättä ilmassa. Eilen satoi aamusta iltaan silkkaa vettä ja oli pimeä mörköpäivä. Käytin päivän siivoamiseen ja siirtymiseen lomamoodiin, nukuin huippupitkät päikkäritkin. Ja tänään, kun eilinen sade on muisto vain ja takana oli makeasti nukuttu pitkä yö, heräsin virkeänä ja levänneenä ihanaan auringonpaisteeseen. Tästä se loma lähtee! Neuloosiloma runsaalla ulkoilulla! Keräsin yksittäiset valmistuneet sukat yhteiskuvaan ja laitoin lisukkeeksi yhden keskeneräisen paidan.  Näistä meinaan valmistuttaa ainakin kaksi juttua tulevan viikon aikana. 
Tänään kävin myös pitkällä kävelylenkillä. Metsä oli eilisen sateen jäljiltä melko märkä, siitä huolimatta, että yöllä on ilmeisesti käyty himpusti pakkasen puolella, kovan tuulen siivittämänä! Lenkkipolun päälle oli kaatunut kolmessa kohtaa suuri puu. Toivottavasti metsänomistajille ei ole tullut kovia vahinkoja tämän myräkän takia. 
Mutta oli piristävää kävellä metsässä, sain sieltä lisään poweria!
Mukavaa viikkoa kaikille, varmaankin palaan pian linjoille jonkun valmistuneen työn kera :)

6 kommenttia:

  1. Tänä vuonna onkin kiva kulkea vaikka metsässä, koska lunta on vähän tai ei ollenkaan. Ihanaa lomaa sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä saa todellakin nyt nauttia. Kiitos ja aurinkoisia päiviä myös sinulle :)

      Poista
  2. "Hiihtoloma" on meillä lopuillaan. Lunta on tänä talvena näyttänyt pari kertaa muutamana päivänä, mutta vettä on saatu siitäkin edestä. Onneksi eilinen myrskytuuli ja vesisade ovat nyt menneet menojaan ja tänään on saatu nähdä aurinkoakin. Aamulla kävin koiran kanssa metsässä ja polut olivat monin paikoin veden peitossa, kosteapohjainen metsä kun on. Mutta tästä se kevät alkaa!
    Oikein kivaa ja rentouttavaa neulontalomaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koiran kanssa onkin kiva vaeltaa metsässä, koira nuuhkuttelee edellä ja ihminen perässä :) Kiitos ja mukavia metsäretkiä sinne :)

      Poista
  3. Tämä talvi on ollut liukasta, märkää ja vähälumista vuodenaikaa.
    Metsäpolut ovat olleet niitä parhaita ulkoilla, metsässä ei ole lunta.
    Neulonta on pysähdyksissä, entiset työt eivät etene, eivätkä uudet pääse alkuun. Puuttuu sopivat työvälineet, innostus tai molemmat.
    Mukavia lomapäiviä sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa innostus ja välineet löytyvät sinulle, aikanaan. Sitä odotellessa voi tehdä jotain muuta, mistä nauttii. Kaunista helmikuun loppua sinne :)

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Loput(tomat) lankahamstraukset