Delilah

Kaikkien aikojen lempimyssykkäni on vuonna 2014 neulomani vaaleanroosa pitsineulemyssy. Olen pitänyt sitä todella paljon, varsinkin keväisin ja syksyisin. Mikään ei kestä ikuisesti kauniina, ei varsinkaan alati päässä kulkeva myssykkä. Olen jo pitkään meinannut neuloa uuden sen tilalle ja nyt sen viimein tein.
Myssy on neulottu samalla ohjeella kuin ensimmäinen lempipipo eli ohje on Dropsin Delilah. Myssyssä on helppoa pitsineuletta, jota neuloessa voi hyvin katsoa Areenasta vaikka sarjaa Karppi. Tällä kertaa tein Delilahista pienemmän koon S/M, koska kokemuksen opettamana silkkiä sisältävä lanka ei pysy niin hyvin kuosissaan kuin villainen, vaan valmis pipo tuppaa venymään leveyssuunnassa, siksi S/M on aivan hyvä koko, myös minun pallukkapäähäni. Vaihdoin myös langan toiseen, pipo on neulottu nyt Hjertegarn Alpaca Silk -langasta. Langanvaihtoon ei ole mitään muuta syytä kuin se, että tämä lanka oli näppärästi käden ulottuvilla, Dropsin Alpaca Silkiä olisin joutunut kaivelemaan jostain varaston uumenista. Dropsin langassa on tosin enemmän silkkiä, 30 %, ja loput villaa. Nähtäväksi jää, huomaanko käytössä jotain eroa. Voihan olla, että kohta teen vielä kolmannen pipon, Dropsin langalla taas. 
Tässä mallina Pörri, jonka lahjoin tikkarilla pitämään pipoa muutaman sekunnin päässään. Pipo on tietysti hänelle liian suuri, mutta minulle se on juuri sopiva. Tein muuten ohjeen mukaan, mutta kärjessä jätin kavennuskerrosten väliin hieman vähemmän kerroksia.
Malli: Delilah by Drops
Lanka: Hjertegarn Alpaca Silk (60 % alpaca, 30 % merino wool, 10 % silk) sävy 100
Puikot: 2 1/2 ja 3
Langankulutus: 43 g

8 kommenttia:

 1. Sievän näköinen pitsineulemyssykkä <3 Tuo on varmasti mukavan tuntoinen päässä. Iloista maaliskuuta sinulle <3

  VastaaPoista
 2. On todella kaunis neule ja pipo!

  VastaaPoista
 3. Pidin tänään 1. kertaa päässä, oli kevyt ja hyvä. Lisää pitokokemuksia tulossa :)

  VastaaPoista
 4. Oikein mukavan näköinen pipo- asuste.
  Kävinpä vilkaisemassa piposta laadittua ohjetta.
  Onko olemassa kirjaa jossa selvitettäisiin neulonnan merkkejä ja selitettäisiin niitä? Olisi mukava edetä ja oppia sitten perusvillasukista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, neulemerkkien selityksiä löytyy hyvin netistä, ehkä jopa paremmin kuin kirjoista, koska saa tulokseksi sekä sanallisia ohjeita, kuvia ja myös videoita. Esim. hakusanalla neulemerkkien selitykset pääsee alkuun, ja varmasti parempiakin hakusanoja on. Itse olen ainakin löytänyt aina apua netistä, jos on tullut neulonnassa tenkkapoo :)

   Poista
  2. Se tenkkapoon kanssa on tultu tutuiksi, neulomus jumissa ja on haettava nettiapua. Joskus onnistaa ja joku kerta ei sitten millään.
   Ryhdyin tässä taannoin tuumasta toimeen ja aloin hahmotella langasta sitä pipoa, jonka olit neulonut sinisenä. Lopputulos on huvittava, siitä myssyn tekeleestä riittää riemua, neuloin sen ohjeen mukaisista langoista joka oli virhe numero yksi, on nimittäin paksu, koko oli toinen virhe, pienensin silmukkamäärää, mutta myssy pahalainen valuu silmille.
   Joten päätin pysyä toistaiseksi sukkaosastolla.
   Kiitos kun autat aloittelijaa.

   Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Arkea, juhlaa ja sukkia