Enkkulakuset

Kaikki tietävät, että Äitini eli Mummeli tykkää enkkulakuista, ja lakuista ylipäätään, enemmän kuin kukaan muu. Ja minä itse olen sijalla kaksi. Mutta: Keskitytään nyt Mummeliin, koska tänään on Äitienpäivä, ja minä neuloin Enkkulakuset juuri hänelle. Äiti on minulle rakas.
Sukkien aihe ei ole uusi, lakut ovat olleet inspiraation lähteenä monelle, yllättäin ;) Siis yleistäen, me suomalaisethan tykätään lakusta ja salmiakista ylipäätään paljon. Minä en kuitenkaan halunnut mennä valmiilla mallilla, vaan halusin tehdä oman Mummeli-version eli suunnitella värit ja kuviot juuri hänelle. Näin ollen meni piirusteluhommiksi, ja sukkien kanssa ei vain meinannut tulla, vaan oikeasti tulikin, kiire!
Olin ostanut jo valmiiksi enkkulakupussukan, jonka piti lähteä sukkien mukana saajalleen. Mutta kun suunnittelin sukkia, niin alkoi tehdä aivan mielettömästi mieli lakuja, loppu on historiaa...
Pyöreät muodot sukissa yrittävät kuvata pyöreänmuotoisia lakupätkiä, ne on aivan järkyttävän hyviä. Siis sellaiset isot lakupussisekoitukset, joita esim. huoltsikoilta saa ostaa! Ja niissä on kaikenlaisia lakuja ja paljon! Neliöt ovat tietysti perinteisiä enkkulakuja, jotka koitin piirtää kolmiuloitteisesti. Sitten pari ihan mustaa metrilakua väliin. Ja nilkan kohdalle lakuhahmo, mahdollisesti Mummeli itse, sen jälkeen, kun on lakua maistanut ja on niiiin mahdottoman hyvää, että voi jummijammi! :D :D Tai, jos on vaikka syönyt liikaa, koska ei ole älynnyt lopettaa ajoissa...
En ole muistanut esitellä erittäin toimivaa langanohjaintani. Se on siis ontelokuteesta pätkäisty pätkä, joka solmittu tuplasolmulla sormenkokoiseksi lenkiksi. Tämä nopeuttaa kirjoneuleen neulomista paljon! Ja mikä parasta, se ei paina millään tavalla sormea, vaan on kevyt ja niin huomaamaton, että ohjain on jäänyt monesti sormeen, kun olen lopettanut neulomisen ja mennyt muihin askareisiin. Edullinenkin se on, rullasta tai rullanjämästä ontelokudetta riittää ohjainmateriaalia liki loputtomiin. Kun edellinen nuhjaantuu, niin uutta pätkää tilalle! Kuva ei tietenkään ole oikeasta neulomistilanteesta, koska olen sen itse näpännyt, mutta uskokaa pois: Toimii!
Sitten takaisin Enkkulakusiin. Mummeli on pikkuinen, soma ja pienijalkainen, joten sukan pohkeessa on vain 66 silmukkaa, nilkasta eteenpäin 54 ja terässä 50. Onneksi näin, sillä Äitienpäivä pääsi tänä vuonna yllättämään ja sukkien piti valmistua nopeasti. Lankojen päättely, höyrytys, kuvaus ja paketointi piti suorittaa liki minuuttiaikataululla, että ehdin viimeisenä postitusiltana saada sukat vielä postipojan matkaan. Ja tietysti hankin Mummelille uudet lakupussukat syömäni pussin tilalle, kuten äitiään yli kaiken rakastava lapsi tekee <3
Malli: Enkkulakuset, oma malli
Lanka: Gjestal Maija (musta (201), ruskea (281), vaaleanpunainen (215), vadelmanpunainen (219), persikka (282))
Puikot: 3
Langankulutus: 141 g
Sukkien mitat: Varren pituus 33 cm. Teräosan pituus 21,5 cm. Varren leveys: ylhäällä 12,5 cm, nilkassa 9,5cm, terässä 9 cm.

7 kommenttia:

 1. Ihana postaus :-)
  Oikein hyvää äitienpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Todella tyylikäs versio enlanninlakritsakuviosta. Pienijalkaisille äideille on kiva neuloa. T: saukkis

  VastaaPoista
 3. Aivan huippuihanat. Rakastan näitä kirjoneuleita

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniit sukat , IHANA lahja äidille:)) Ja kiitos langanohjain vinkistä. Kirjoneuletta tehdessä helpottaa paljon. Metalliset tahtoo painaa sormessa.
  Mukavaa viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja aurinkoisia päiviä :)

  VastaaPoista
 6. Vitsit, kuinka taitava olet ja vielä oma design. Mahtoi Mummeli olla tyytyväinen. Kiitos myös tuosta langanohjainvinkistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Vihtaranta KAL - 14/14 Mansikat