Luotolaista ja välineurheilua

Pistelin Luotolaisen alulle ja huomasin heti kaksi asiaa: 1. Vyyhteiden keriminen on perin hidasta puuhaa. 2. Metallisilla puikoilla on kova neuloa. Kun ongelmat oli havaittu, niin niihin oli ratkaisut olemassa: Pieni surffailu netissä ja löytyi kukkarolle sopiva kerimislaite. Muutaman silmukan koeneulonta puisilla sukkapuikoilla ja neulominen pehmeni heti, joten puiset pyöröpuikot myös tilaukseen. Melko kauan jouduin tilausta odottamaan, mutta nyt ei pitäisi olla mitään esteitä sille, etteikö Luotolainen valmistuisi, joskus.
Neuloin n. 16 cm metallisilla 2,5 puikoilla, ensimmäinen kerä alkaa vedellä viimeisiään. Vaihdoin nyt työhön puiset KnitPro Symfonien puikot, tuntuu niin eri hyvältä. Puikkokoko on sama kuin aiemmin, mutta jännittää, pysyykö neulepinta samanlaisena vai näkyykö vaihdoskohta. 
Puikkoja vaihdellessa saatoin myös mitata työn leveyden. Se on ihan kevyesti venyttäen tasona 52 cm, pintaneule joustaa. Aloitin työn 244 silmukalla ja resorin jälkeen olisi kuulunut lisätä silmukoita runsaasti, mutta minä kavensin neljä silmukkaa pois ja ajattelin mennä 240 silmukalla nyt eteenpäin. Mutta sitä ennen pitää neuloa yhdet sukat valmiiksi.
Tilasin tosiaan kerimislaitteen ja sen saapuminen kesti tolkuttoman pitkään. Viimein laitoin firmaan kyselyä, että missä laite luuraa, tahdon saada sen per heti. Sen jälkeen laite lähti tulemaan, hain sen tänään, ja heti testiin.
Laite koostuu kahdesta osasta eli itse laitteesta, sekä valkoisesta tötteröstä, joka tökätään laitteen päähän ja johon lanka keritään. Mukana tuli tosi selkeät kuvalliset ohjeet, joiden avulla laite oli helppo ja nopsa asentaa käyttökuntoon.
Minulla ei ole vyyhdinpuita, ja haluan puiset, en mitään muovihärpäkkeitä. Puiset tietysti maksavat enemmän, joten en raaskinut niitä nyt hankkia. Ajattelin, että laitan vyyhdin johonkin tuoliin tms. ja se on ihana sama asia. Ei ole. Siitä ei tullut oikein mitään. Joten otin itselleni apurin pyörittämään lankaa kerälle ja toimin itse vyyhdinpuina. Tämä pelitti oikein hyvin. Apurikin tykkäsi tästä luottamustehtävästä.
En ottanut aikaa, kuinka nopsasti vyyhti keräksi pyörähti, mutta se meni todella nopeasti ja kivuttomasti. 
Tuli kaunis kerä.
Kerä käytännössä vain nostetaan kerijästä pois.
Lankaa voi neuloa kerän sisältä tai ulkopuolelta, se on miten haluaa.
Kerijää odotellessa kerin yhden kerän käsin, joten tässä näkyy ero, miltä tulos näyttää kerijällä versus käsin kerittynä.

6 kommenttia:

 1. Tuosta Luotolaisesta tulee mahtava! Ja kerijälaitteesi näyttää niin fantastiselta, että täytyy itsellekin laittaa tilauslistalle, mutta pitää siis varmaan ne vyyhdinpuutkin hommata, jotta saa kerittyä ilman "apureitakin". :) t. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin ja varsinkin, että etenee, eikä neulominen tyssää.
   Kannattaa hankkia ja veikkaan, että sinulle löytyisi innokkaita apureita ihan jonoksi asti :)

   Poista
 2. Tuollainen kerijälaite on kätevä ja kiva. Äidillä on tuollainen ja aikoinaan sillä tuli lankoja kerittyä. Pitäisi kyllä itsellenikin tuollainen hankkia. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Melkein tekisi mieli keriä ihan huvikseen jotain sellaista, joka ei ole edes vyyhdillä :D Mukavaa toukokuun jatkoa!

   Poista
 3. Tuo keräilijälaite auttaa :) minä tykkään neuloa puupuikolla aina :) Iloa sunnuntaihin ja kivaa toukokuuta <3

  VastaaPoista
 4. Auttaa kyllä todella. Minullakin on puupuikkoja, mutta jostain syystä aika harvoin olen niillä neulonut. Nyt tuntuivat niin kevyiltä ja jotenkin oikeilta tuolle langalle. Aurinkoista toukokuun jatkoa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)