Kauluri kaitaleesta

Näin Instagramissa vuosi sitten videon, kuinka neulotusta kaitaleesta saa näppärästi tehtyä kaulurin... ja heti tuumasta toimeen. Paitsi että löysin kyseisen tekeleen nyt muuton yhteydessä keskeneräisten kassista, ja tein sen vasta nyt loppuun.

Lankana minulla oli Marks & Kattens Alpaca Silk (710), jossa on 70 % alpacaa ja 30 % silkkiä. Olen ostanut tätä lankaa joskus aikoja sitten, sitä on vieläkin muuan keräsiä jäljellä. Toisena lankana minulla oli Dropsin Kid-Silk (03 vaalea roosa), jonka koostumus on 75 % mohairia ja 25 % silkkiä. Molemmat langat ovat kevyitä, mutta lämpöisiä, eivätkä varmasti kutita kaulalla.

Instagram-videon tekstit ovat minulle osaamattomalla kielellä, mutta poimin sieltä oletetun kaitaleen koon, 30x50 cm. Ja sitä lähdin tavoittelemaan 85 silmukalla, puikoilla 5. Lopetin neulomisen, kun M&K:n lanka alkoi loppua, kaitaleen kooksi tuli 54x34 cm eli suurempi kuin ohjeessa. 

Sitten se taitteluosuus. Olin onneksi tallentanut puhelimeen Instagram-postauksen, joten taittelin kaulurin suurinpiirtein samoin. Ripiitillä piti videota kelata melko monesti ennenkuin meni jakeluun ;D

Sitten ompelin sauman nurjalta kiinni.

Ja käänsi kaulurin oikein päin, sekä taitoin kaksin kerroin. 

Ja mietin, että tulikohan tästä nyt ihan oikeanlainen. 

Ja mitenköhän päin tämä kuuluisi pukea päälle. 

Puin sitten jotenkin. Ja todellakin pienempi kaitaleen koko olisi tehnyt kaulurista tietysti pienemmän. Mutta ehkä tämä takin alla tiivistyy kaulalle sopivaksi. Pitää ottaa testiin. Mutta lämmin on kuohkea kauluri, sen huomasin jo kuvauksen aikana. 

Jos tekisin toisen, niin miten tekisin? Ehdottomasti vähemmän silmukoita, 78-80 olisi ollut riittävästi näillä langoilla ja puikoilla ja käsialalla. Lankaa kului 72 g.

Ohjetta voi etsiä Instagramista käyttäjältä hobiroskop. Näin oli tägännyt julkaisunsa:

#örgü #orgu #crochet #knit #fikiramaçlı #fikir #atkı #bere #atkımodelleri #kışörgüleri #sendeör #boyunluk #örgüboyunluk #harikafikirler #harikaörgüler #hobiroskop #pinterest #instagram #instagramcrochet #like #liketime #hobby #hobbies #elemeği #crocheted #knitting #alıntı #alinti #video #teknikvideo

Uusi neuleiden kuvauspaikka tulee olemaan varmaan tämä portaikko, jossa nämäkin kuvat on otettu. Meillä on lattiat kauttaaltaan (wc, khh ja kylppäri poislukien) tällaista sileää vaaleaa laattaa. Niitä Mies kontti koko kesäloman paikoilleen, ja ei mahtanut kesäloma siihen aivan riittääkään. Saumaus ja pesu ovat työllistäneet myös minua. Että näiden laattojen edessä on oltu kontillaan ja revitty muutamat housun persaukset rikki. 

Samainen portaikko aiemmin, vasta osittain asennettuna. Rakentamisessa on paljon työtä. 

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tämä on Thaimaasta tuotu, reilut 20 vuotta on katsellut nyt Suomen vaihtuvia säitä.
   Meinasinkin kirjoittaa, että tämä on Olifantille...

   Poista
 2. Erikoisen näköinen taittelu. Hyvä tietää, että ei kutita; minä olen luullut, että alpakka kutittaisi enemmänkin, mutta ehkä pitää kokeilla, eikä vain luulla. Väri on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, videossa taittelu kävi niin nopeasti, ettei perässä meinannut pysyä. Mutta olet oikeassa, olen kuullut, että joillekin alpakka ei käy, se kutittaa. Minulle alpakka passaa mainiosti.

   Poista
 3. Kiva kauluri ja tykkään väristä. Miellä oli 18 astetta pakkasta tänään. Olisi ollut kauluri tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään noista väreistä. Kaulureille ja kaikenlaisille lämpöisille vaatteille on tänään tarvetta ympäri Suomen. Täälläkin kauhea vinkka ja lunta sataa vaakassa, pakkaset päälle. Sisällä paras paikka tänään :)

   Poista
 4. Kaunis kauluri <3 Tykkään tuosta taittelusta ja ihanasta väristä <3 Voi mahdoton, miten olisi ollut kauluri tänään tarpeen! Pakkasta oli vain -11°C, mutta tuuli teki pakkasesta purevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kelillä varsinkin on huiville tai kaulurille tai korkeakauluksiselle paidalle tarvetta!

   Poista
 5. Ahaa, noinko se taitellaan… tuotahan voisi vaikka kokeilla. Näyttää ihan ultrapehmeältä. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pehmoinen onkin, mutta kaitale olisi saanut olla kapeampi.

   Poista
 6. Olipas kivan näköinen kauluri ja jännä taittelu!👍 Ja ihania nuo langat🤗🤗t. Irkku

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)