Neidonruusut (osa 1)

Knitting Socks in Finland -FB-ryhmässä laitettiin kesäkuussa sukkavaihtorinki pystyyn ja sielläpä minä myös, missäpä muuallakaan. Nämä neidonruusut ovat jo reissanneet Itävaltaan uudelle omistajalleen, mutta ei se ihan noin suoraviivaista ollut, vaan näiden sukkien tilalle oli yrittelemässä kolmet muut sukat, jotka eivät kumminkaan syystä tai toisesta päässeet ulkomaanmatkalle: Yhdet päätyivät omiin jalkoihin (kun en vaan voinut vastustaa), yhdet toiset pian valmistuvat lahjalaatikkoon (kun aloin arpoa, onko väri saajalleen väärä) ja yhdet kolmannet purkuun (kun lanka ja malli eivät keskustelleet keskenään). Sellaista se on villasukan elämä, ei sitä niin vain lähdetä kiertelemään maailmaa, vaikka mieli kovasti tekisi.
Olen pitkään halunnut tehdä ruususukat ja nyt siihen tuli hyvä ja pakottava syy. Varsinaisena kimmokkeena toimi Nalle Taikan uusi väri, joka hyppäsi parissa sekunnissa lankahyllystä ostoskärryyn tuolta paikallisen S-marketin hyllystä. Tai jos tarkkoja ollaan, niin se oli semmoinen tandem-hyppy. Muut värit löytyivät omasta lankavarastosta. Ruusut taas löytyivät Pinterestistä, yhdestä isosta ristipistomallista, mutta muuttelin niitä vähän ja piirtelin alle lehdet. Tarkoitus oli kylläkin ensalkuun tehdä täysin kirjoneulesukat, mutta päädyin valepalmikkoon, koska en tiennyt, kuinka leveä jalka sukkien saajalla on ja alkoi arveluttaa sukkien sopivuus jalkaan.
Nyt on semmoinen kutina kätösissä ja pääkopassa, että tästä saattaa lähteä käyntiin varsinainen ruususarja.
Malli: Neidonruusu 1, oma
Lanka: Novita Nalle 061, Nalle Taika 857 ja Nalle aloe vera + jojoba oil 348
Puikot: Metalliset 3
Langankulutus: yhteensä 93 g
Koko : 38-39 EU (pohjan pituus 24,1 cm)
Neidonruusu on pihani ihanimmalta tuoksuva ruusu. Ja varustettu niin pitkillä ja terävillä piikeillä, että ottaa kipiästi, jos menee liian lähelle nuuhkimaan.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Terra