Bonbon-sukat

Osallistuin taas FB-ryhmä Knitting Socks in Finland -sukkavaihtoon ja tällä kertaa neuloin neljät sukat, joista vain yhdet, ne viimeisimmät, laitoin postipojan matkaan. Tuntui, että kaikissa neulomissani sukissa oli joku epäilyttävä seikka, miksi niitä ei voinut lähettää eteenpäin.
Ensimmäisenä ajattelin neuloa ihan vain perussukat Hot Socks Bonbon -langasta. Yhdessä kerässä on 150 g / 375 m lankaa, joten se on hieman vahvempaa kuin esim. Nalle. En muistini mukaan ollut neulonut ennen tästä langasta, joten arvuuttelin puikkojen koon ja silmukkamäärän. Vyöte kehoitteli neulomaan 3-4:n puikoilla, joista valitsin pienimmän koon. Tiesin saajan jalkaterän koon, 40/41, mutta en paksuutta, joten laitoin aloitukseen varmuuden vuoksi 56 silmukkaa ja päätin tehdä koko varren joustimella ja melko lyhyen varren. Näin ollen ajattelin, että sukka ei kiristäisi, vaikka nilkka olisikin vahvempaa tekoa.
Mutta kuinkas siinä sitten kävikään? Alkoi epäilyttää, että sukasta tulee siltikin liian kapoinen ja tylsäkin vielä. Joten laitoin alulle sukan nro 2 ja nämä sukat jäivät hetkeksi käsityökoriin. Mutta, kun ne nyt kaivoin esiin ja neuloin loppuun, tein teräosasta huomattavasti kapeamman, että saattaisin pitää ne itse. Terässä on pohjan puikoilla 11+11 silmukkaa ja jalkapöydän joustinosuudella yhteensä 18. Leveys on aikalailla hyvä minulle. Sukista tuli kyllä vähän hassut, koska kantapää on muhku ja terä kapea tai siltä se ainakin joustinosuuden takia näyttää. Mutta, ei muutakuin kovaa pitoa. Otan sukat heti käyttöön, tuleepa samalla testattua Hot Socksin kestävyys. Veikkaan, että ovat pitkäikäiset, sen verran tiivistä pintaa tämä lanka itsestään tekee.
Malli: Perussukat
Lanka: Hot Socks Bonbon, 6-fach (27)
Puikot: 3
Langankulutus: 72 g

5 kommenttia:

  1. I love The socks have a Nice Day. Hugs from Nina

    VastaaPoista
  2. Kauniit värit. Minäkin teen usein tuollaisella joustinhässäkällä perussukkia. Istuvat hyvin.

    VastaaPoista
  3. On aika iloisenväriset ja mukavat jaloissa. Onneksi pidin ihan isselläni ;) Kyllähän se joustinhässäkkä istuu jalkaan ihan parhaiten, ei siitä mihinkään pääse. Ja siksipä sitä meidänkin esiäidit ovat neuloneet sukkasiin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Terra