Ruusunväriset jämätumput

Pyörittelin yhtenä päivänä Malabrigon jämäkerää kädessäni ja mietin, että mitä siitä voisin tehdä? Pallukan koko oli noin 100 g, joten päätin puikotella siitä lapaset itselleni. Eli siis millaiset? Jotain perustumpukkaa ja helpolla aukkopeukalolla.
En ole pitkään aikaan neulonut lapasia ja varsinkaan perussellaisia itselleni, joten silmukkamäärän kanssa oli myös pientä pähkinänpoikasta, mutta laitoin lopulta varteen 50 silmukkaa ja neuloin resorin samalla ohjeella, jonka tein noin vuosi takaperin Taimihässäköihin. Toistin mallikerran kerrokset 1-4 yhteensä 5 kertaa. Resorin korkeus oli tuolloin n. 6 cm. 
Sen jälkeen kavensin 2 silmukkaa pois ja neuloin 48 silmukalla lapaset loppuun. Peukalon aukon (7 silmukan aukkopeukalo, vasen tumppu puikolle 2 ja oikea tumppu puikolle 3) tein neulottuani 5 cm sileää. Aukon jälkeen neuloin jotain 9,5 cm ja sitten tein sädekavennuksen. 
Peukkuun keräsin yhteensä 18 silmukkaa, neuloin noin 5,5 cm ja sitten kaventelin joka puikon lopussa 2 oikein yhteen, kunnes jäljellä oli 6 silmukkaa. Peukun pituus on 7 cm.
Merinovillalanka oli miellyttävää neuloa ja lapaset tuntuvat hyviltä kädessä. Ainoa mikä jäi harmittamaan on se, että lapasista tuli kuitenkin hieman liian leveät minulle, tykkään sellaisista lapasista, jotka istuvat, eivätkä ole yhtään löysät kädessä. Näiden lapasten leveys on n. 10 cm. Josko olisin neulonut kämmenselkään joustinta, niin liika leveys olisi kadonnut pois. Ja olisi tullut ylinätit lapaset. Kämmenosan pituus on 18,5 cm, joka on aikalailla sopiva nyt, kun kynnet ovat lyhyet :D
Lankaa jäi vielä 40 g, tästä saisi vielä Pörrille pikkuiset lapaset, oltaisiin sitten ihan samiksia...

Malli: Oma tumppu, omaan käteen
Lanka: Malabrigo Arroyo, English Rose 057
Puikot: KnitPro Zing 3.25
Langankulutus: 61 g

6 kommenttia:

  1. Onpas suloisen väriset lapaset. Minäkään en pidä löysistä lapasista, tuntuvat valuvan käsistä. T: SNY3 eli salainen parisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, ei ole kiva, jos pitää keräillä lapasia matkan varrelta :)

      Poista
  2. Hyvät käyttölapaset.
    Lapasten neulomista en ole kokeillut muutamaan vuosikymmeneen.
    Nyt iski kova neulomisinto, kun paikallislehdessä pyydettiin
    synnytysosastolle vauvoille sukkia ja myssyjä. Muutaman parin verran pikkuisia sukkia on valmiina, helppoa myssyohjetta en ole löytänyt, olisiko sinulla vihjettä silmukkamäärästä ja mallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se saattaa olla vähän sellaista, että toiset tykkää neuloa enemmän sukkia kuin lapasia, niin niitä ei sitten tule neulottua niin usein.
      Mukavaa, että olet innostunut mukaan tuollaiseen tempaukseen. Ne pienet sukat merkitsevät paljon uuden vauvan vanhemmille ja pienelle tietysti myös.
      Novitan sivuilla on näköjään vauvan myssyköitä, jos tuolla haet vauvan myssyt näkyviin:
      https://www.novitaknits.com/fi/fi/neuleohjeet/haku
      Omilla lapsilla oli sellainen ainaoikein neulottu kypärämyssy, asettui kivasti päähän. Tuolla näkyi olevan ohje myös vastaavanlaiseen myssyyn, sininen myssy ja takki -ohje.

      Poista
  3. Tosi kauniit lapaset olet tehnyt. Tuo lankakin on kivan pirtsakan väristä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)