Tammikuun alun Superpiristävät asiat!

Pitkähkö loma on vietetty ja lyhyet viikot sen päälle, takkuista on totuttelu arkeen. Kukuin lomalla vähintään puolille öin, joskus jopa 2-3 asti. Aamuisin heräilin 8-9 maissa virkeänä lomalaisen kiireettömiin hommailuihin, ja virkeänä siitä huolimatta, että unet olisivat jääneet vähän lyhyiksi. On sanomattakin selvää, että rytmin kääntäminen on vaikeaa ja kello soi aamuisin piiiitkäään ennenkuin käsi liikkuu sitä kohden, yleensä sen jälkeen, kun kylkeen on tullut kipakka tökkäys viereiseltä semi-horroksessa olevalta koomailijalta. Sama vaikeus tuntuu olevan koko perheellä, poikasiakin saa herätellä aamuisin monesti.  Keräsin tähän kuitenkin muutaman asian, jotka ovat tuoneet piristystä ja nostetta päiviini:
Amaryllis alkoi kukkia, ensimmäisessä kukkavarressa on pian neljä kukintoa auki. Toinen kukkavarsi odottaa nupulla vuoroaan. Tätä saan ihailla pitkään <3

Tänään ei satanut vettä. Tänään paistoi aurinko, näin pitkästä aikaa sinisen taivaan. Pitihän se ikuistaa, kukaan ei muuten usko ;)

Etsin eräänä iltana oikean kokoisia puikkoja tästä läjästä. Läjä oli toki ensin laatikossa, josta puikkojen etsiminen oli vieläkin vaikeampaa. Otin itseäni puikkomitalla näpeistä kiinni ja järjestelin nämä kaikki koon mukaan. Pörri auttoi mittaamisessa. Nyt ovat kaikki siististi nipuissaan. Uskokaa pois, vaikka järjestelykuvaa ei ole tähän hätään näpsättynä. Tämän läjäkuvan otin lähinnä serkulleni, sillä järkytyin itsekin siitä, miten paljon minulla on puikkoja :o

Lankamaailman mainoskirje kertoi Maija-langan olevan tarjouksessa, 5 kerää kympillä. Se sai toisena iltana minuun tietynlaista liikettä Maija-varaston suuntaan. Kippasin kaiken lattialle ja sain Pörristä iloisen apulaisen lajittelemaan keräset värien mukaan. Totesin Maija-varastoni olevan aivan hyvä, tilasin vain 10 kerää täydennysvärejä :)

Posti toi itse itselleni hankkimat joululahjat, nämä ihastuttavat kirjat, jotka tilasin Adlibriksesta, mistäpä muualtakaan. Olen jo useamman vuoden kiertänyt ja kaartanut Kofteboken-kirjoja, niitähän on jo kaiken kaikkiaan kolme osaa. Minun tekisi valtavasti mieli hankkia ne kaikki, mutta en raaski. Pitkän harkinnan jälkeen otin osan 2. Nyt siis mietin, olisiko vai eikö olisi, pitänyt ottaa ykkönen tai kolmonen... Toki kakkosessakin on kauniita malleja, mutta mikään niistä ei lähde nyt heti puikoille ainakaan, sillä toinen kirja on Villmarksgensere ja se on ihan ooh ja uuh. Ja sieltä on nyt vain ihan pakko alkaa neuloa Føyka genser. Ja jotenkin, vaikka kirjat ovat norjaksi, niin se ei haittaa, koska osaan neuloa + osaan ruotsia = ymmärrän auttavasti norjalaisia neuleohjeita. 
Eli eilen piti mennä taas Adlibriksen sivuille, koska siellä on edullisimmat Alafosslopi -langat.  Ja eiköspä olleet vielä tarjouksessa! Harmikseni myös moni muu oli havainnut saman asian, sillä kovin moni väri oli loppunut, eikä ollut saatavilla justiin tähän nimenomaiseen neulomusvaivaani. Ja, kun nyt kävin kurkkaamassa värejä, niin tänään niitä on vielä vähemmän. Omat keräni ovat jo iloisesti matkalla luokseni tai ainakin niille on jo tilattu kyyti, näin uskon ja toivon.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että tekisi mieli neuloa kaikkea mahdollista yhtä aikaa ja käsiä on edelleenkin vain kaksi. Eli olen käyttänyt vapaa-aikani lähinnä kaikenlaiseen haahuilevaan suunnitteluun, enkä niinkään itse neulomiseen. Neuloin tosin viime sunnuntaina yhden myssykän, mutta se on vielä kuvaamatta. Puikoilta tippui loman aikana myös yksi kirjosukka, mutta sen pari ei ole vielä edennyt puikoille asti. Keskeneräinen kirjotakki pölyttyy laatikossaan. Mutta yhden telkkuneuleen olen laiskanlaisesti laittanut alulle.
Ja nyt pitää lähteä vähän piirtelemään Pörrin kanssa.

10 kommenttia:

  1. Niin tuttuja joululoman jälkeisiä tunnelmia. Kyllä se tästä lähtee sujuvasti taas rullaamaan.
    Minullakin on sellainen mahdoton vimma neuloa ja koko ajan pitää olla työ, jos toinen tekeillä.
    Ihanat joululahjat olet hankkinut! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, aina loman jälkeen samanlaista. Tosin kesäloman jälkeen on helpompaa, joululomalta on vaikeampi punnertaa pois :)

      Poista
  2. Tammikuussa on aina jonkinlaisia käynnistymisvaikeuksia, harmaat vesisateiset päivät imevät voimat.
    Silmukka ja kerros kerrallaan viedään neuleita kohti valmistuvaa työtä.
    Pikkuhiljaa päivät valostuvat ja kuljetaan kohti kevään ensimmäistä päivää. Hyvää vointia kaikille teidän talon asukkaille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta samalla on hyvä syy olla sisällä ja neuloa:) Hyvää vointia myös sinne :)

      Poista
  3. Hieno alku vuodelle: Työvälineitä moneen lähtöön, paljon kaunista lankaa ja upeita ohjeita tehtäväksi. Kaiken kruunaa upea amaryllis. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varustelua pitää olla, ettei jää ainakaan siitä kiinni...
      Kaunista tammikuun jatkoa :)

      Poista
  4. Tuota sinun Maija-lankojen kuvaasi katselin ja aivan samaan tulokseen tulin, että kymmenisen kerää sinne kyllä tarvitsisi täydentää ;-)

    VastaaPoista
  5. Hei! Onko tuossa villmarksgensere kirjasaa kuinka selkeät ohjeet? huonosti kieliä ymmärtävä mutta paljon neulova ymmärtääkö? Yritin etsiä kirjaa kirjastoista mutta ei löydy, tarvitsisin vain tuon kannessa olevan paidan ohjeen niin mietin että tilaanko kirjan vai unohdanko koko paidan. Kirja on aikas kallis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On minusta selkeät ja lyhyet ohjeet. Jos on ennenkin jonkun kielisestä ohjeesta neulonut, niin ymmärtää varmasti. Ja aina voi laittaa google-kääntäjään jotain sanoja tai tekstiä, jos haluaa varmistella :)

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)