Vanhaa ja uutta 5-vuotiaalle

Pakkasten keskelle iski oikea emerkensy sitsuasuun, kun tyttösen parhaat villasukat olivat menneet paikkaan nimeltä "hukka" ja kaikki muut sukat olivat joko liian pieniä tai "väärän värisiä". Tämä oli kieltämättä vähän sellainen suutarin lapsilla ei ole kenkiä -niminen tilanne, joka piti samantien ratkaista: Pyysin Pörriä valitsemaan haluamansa värin, laitoin muut työt tauolle ja äkkiä sukka puikoille tulemaan.

Pörri valitsi Novita Muumitalon langoista turkoosin ja valkoisen, hän halusi raidalliset sukat. Mutta minä pyysin valitsemaan vielä näistäkin vain toisen, joten valkoinen pääsi puikoille.  

- Laitoin aloitukseen 48 silmukkaa ja neuloin 20 krs 2o, 2n joustinta. 
- Sitten neuloin sileää. Aloitin pohjekavennukset 15. krs:lla, tein kavennukset joka 6. krs, kunnes jäljellä oli 40 s. Kun olin neulonut yhteensä 35 krs sileää, oli varsi 15,5 cm pitkä.
- Kavensin kantalappua varten yhden silmukan pois ja tein vahvistetun lapun 21 silmukalla. Neuloin lapun molemmissa reunoissa 2 s aina oikein. Kun lapun korkeus oli 10 "reunasilmukkanypyä", käänsin kantapään jaolla 4-11-4. 
- Poimin kantalapun reunasta silmukat ja jatkoin teräosaa. Kiilakaventelin samalla joka 2. krs, kunnes jäljellä oli taas 40 s. 
- Kun olin neulonut 42 krs sileää, tein kärkeen sädekavennuksen.
- Sukan varren pituus on 15,5 cm, varren leveys ylhäällä 10 ja nilkan kohdalla 8. Jalkaterän pituus on 18 cm ja leveys 8 cm.

Sukkia etsiessä löytyi säärystimet, jotka olen tehnyt melkein 5 vuotta sitten... ja sitten unohtanut. Pörri oli tuolloin aivan pieni vauva, kun nämä Kikkara-Misu -säärystimet olen tehnyt. Näille on olemassa myös sukkamallinen serkku, Kikkara-Kisu. Olen käyttänyt molemmissa samaa kaaviota, mutta Kikkara-Misussa olen neulonut kaavion eri suuntaan. Nyt pitäisi löytää jostain nuo Kikkara-Kisutkin, nehän saattaisivat olla aivan sopivat Pörrille. Tosin noissa on punaista ja vaaleanpunaista, joten voi olla, ettei ala sukkia pitämään, normipunainen ja vaaleanpunainen on aivan ei-voi-pitää. Säärystimet puolestaan ovat valko-turkoosit, joten otti ne heti käyttöön ja on pitänyt niitä niin kotosalla kuin hoidossakin. Kyseiset värit sattuvat olemaan hänen lempivärejään. Tällä hetkellä haaveilee päivittäin myös Frozen Annan mekosta, sellaisesta pitkästä, jossa on lisäksi viitta. Pyytää minua aina kauppaan mennessäni tuomaan hänelle sellaisen, ei meinaa millään uskoa, ettei meidän S-Marketin valikoimissa ole ehkä nyt sellaista :D

Kikkara Misu ja Kikkara Kisu Ravelryssä, omat ilmaisohjeeni.
Malli: Oma perussukka lapselle
Lanka: Novita Muumitalo valkoinen (007)
Puikot: 3
Langankulutus: 67 g

12 kommenttia:

  1. Olipa mukava lukea tätä postausta, ihania käsitöitä ja vielä ihanampi tarina. Arvaat varmaan että meidänkin talossa häärii pieni naisenalku, joka ymmärtää frozenia ja jolle värit ovat äärimmäisen tärkeitä... niin tuttua!
    Kiitos kovasti linkeistä tekemiisi kissaneuleisiin, ihana että joku tekee neuleohjeita ja vielä jakaa iloa kaikille. Nämä meni heti krjanmerkkeihini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frozenin maailma tulee sieltä ruudusta kotiin asti ja syrjäyttää perinteiset tyttövärit :D

      Poista
  2. Kyllä Pörri tietää: turkoosi ja valkoinen on ihan paras yhdistelmä. Kauniit on molemmat, säärystimet ja sukat.

    VastaaPoista
  3. Upea postaus ja upeat neuleet.
    Ihanaa Ystävänpäivää sinulle

    VastaaPoista
  4. Wau. Löysin myös rakastunut keiju ohjeen. Sehän pitää tehdä joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tai se ohje taitaa olla tällä hetkellä poissa, koska siinä oli virhe, jota en tunnu saavan aikaiseksi korjata... hmmm.

      Poista
  5. Kisut ja Misut on tyylikkäät ja sopii yksiin vaaleiden kanssa :)

    VastaaPoista
  6. Näppärä äippä taikoo supersukat hetkessä, vaikkei Frozen Annan mekko järjestykään lähikauppamatkalla 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saisi tulla tuo mekko valikoimiin, pääsisin helpolla. Nyt pitää miettiä jotain Kiina-rihkamatilausta, ehkä..?

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)