Mally socks ja saaren kierto

Mikä se olisi sukanneulojan taivas? Olisiko se loppumaton sukkalankojen meri, kaikissa mahdollisissa väreissä? Siellä sopisi sukellella ja valita sopivaa puikoille? Voisin kuvitella, että meno tuollaisessa sukanneulojan taivaassa olisi melko hurjaa. Vai olisivatko nämä moninaiset värit ja laadut järjesteltyinä nätisti hyllyihin, sieltä saisi ottaa, mitä haluaa, meluta ei saa, eikä häiritä muita sukanneulojia? Minulle sopisi kumpi vain, mutta jos saisin vielä toivoa, ja ainahan saa, niin kaikki sukkalangat saisivat tuntua jokseenkin samalta kuin Ferner Wollen Mally Socks. Olen viimeistä Aarrettani säästellyt pitkään, nyt sitä ei enää ole, snif.
Suunnittelin tekeväni langasta sukat itselleni, mutta siniset sävyt eivät nyt iske, joten tein langasta lopulta 56 silmukalla miesten koon 39/40. 
Lanka raidoitti itseään kauniisti, mutta kantapään jälkeen meinasi tulla virhe, kun sukkaan olisi tullut kaksi tummaa raitaa peräkkäin, tuossa kohdin piti katkaista pieni pätkä pois, että sain sukkaan kapean tumman raidan. Neuloin sukat Prymin Ergonomicseilla. Puikot ovat jotenkin hitaammat kuin minä, jarrut. Hiljaiset ne kylläkin ovat. Ehkä nämä puikot ovat sellaiset rauhallisen neulonnan puikot. 
Sukat ovat jokseenkin sopivat keskimmäiselle jössikälle. 
Pääsin tänään myös pitkästä aikaa ulkoilemaan! Nyt tuntuu niin hyvältä, kun on käynyt kävelemässä luonnossa reilun tunnin verran ja ihaillut kauniita maisemia. Lämmin teekuppi ja voikkuleivät maistuvat.
Joella talvehtii koskikaroja, mutta en huomannut niitä nyt yhtään. Ehkä ne kököttivät paikoillaan pienissä koloissaan, jolloin niitä on hyvin hankala havaita. 
Pakkasta oli varmaan -20 astetta, mutta aivan hyvin ulkona tarkeni, kun laittoi ensin päälle urheilukerraston, polvipituiset villasukat, fleecepaidan ja päällimmäiseksi toppapuvun, pinkit kuomakengät, paksun villapipon, paksut tumput ja vielä ohuen huivin leuan ja nenän päälle ja hupun päähän. Vaatetta oli juuri sopivasti, ei tullut kuuma, eikä kylmä, kun laittoi töppöstä toisen eteen ja välillä pysähtyi ihailemaan maisemia.
Osa kuvista on otettu kännykällä, osa kameralla, laadussa on eroja.
Ilmassa leijui hieman pakkaslunta.
Kävelin moottorikelkan uraa pitkin, mutta yhtään kelkkaan en nähnyt tai kuullut. Kiitos kelkoille siitä, että teitte minulle kävelyreitin, muuten en teistä vähääkään piittaa.
Joku oli tehnyt pupusille tai/ja muille elukoille idyllisen ravintolan, asiakkaita ei juuri nyt ollut.
Pupusia on melkoisesti, ainakin jäljistä päätellen.
Oli niin rauhallista ja hiljaista, että olisin voinut olla ypöyksin umpikorvessa, silti olin aivan asutulla seudulla, siellä, minne sähkö kulkee. Ja posti myös.
On meillä niin kaunis maa <3
Lanka: Ferner Wolle Mally Socks (08)
Puikot: Prym Ergonomics 3
Langankulutus: 95 g
Nyt ei ole puikoilla mitään, tilanne pitää saada korjattua jo tänään...

6 kommenttia:

  1. On kyllä kauniisti raidoittuva lanka! :) Ja just puolen tunnin pirtsakalta lenkiltä tulin itsekin, on niin kaunista, ihanaa. Pakko oli käydä auringon viimeisistä säteistä käydä nauttimassa, vaikka viima pureskeli korvia ikävästi pipon alta. Mutta muuten tarkenee, Kuomat on parhaat talvikengät ikinä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se ulkoilu tekee hyvää, vaikka vain pikkasen kerrallaan. Siitä saa lisää wirtaa :)

      Poista
  2. Villasukat kuuluvat nyt jokaiseen päivään. Hyvät villasukkavärit.
    Sitä on aivan neuvoton, jos ei ole neulomusta, hain aikani uusia neuleohjeita, en löytänyt sopivaa. Ensiavuksi aloitin jämlälangoista neulomaan nilkkapituisia sukkia.
    Talvimaisemat ovat nyt kauneimmillaan, kun pakkanen osoittaa lauhtumisen merkkejä ulkoilusta tulee mukavampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ehdottomasti, ilman ei tarkene. Ja jämälangoista tulee kauniita, uniikkeja sukkia. Nythän se paras talvi vasta alkaa :)

      Poista
  3. Minunkin pitäisi varmaan kokeilla noita puikkoja, kun sellaiset kerran omistan. Jotenkin vain epäilyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa, niin kuulen, mitä tykkäät. En ole vielä googlettanut, miten puikot ovat toimineet muilla. Toisaalta, yhdenlaiset puikot sopivat toiselle ja toisenlaiset toiselle, jokaisella varmaan omat lempparit.

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Loput(tomat) lankahamstraukset