Välipäiviä kohti

Hupsistakeikkaa, en ole bloggaillut mitään kahteen kuukauteen! Tämä ei ole ollut mitenkään tarkoituksellinen breikki, koneella kikkiminen ja tekstin tuottaminen enää töiden päälle ei vain ole vetänyt puoleensa. Toisaalta kaikki neuleeni ovat olleet ns. salaisia puuhasteluja, ihme säätämistä tai niistä puuttuu joku osanen, joten ei ole ollut, mitä esitellä. Mutta voinen esitellä ainakin kaksi valmista työtä ja lisäksi vähän muuta höpinää.

Minulla oli tarkoitus tehdä Nina Laitisen Joulu-KAL-polvisukat itselleni väreillä vihreä ja ruskea, mutta teinkin nilkkasukat Poikaselle. Resorin tein ohjeesta poiketen kahden silmukan palmikkoa + yksi nurja. Sukissa on Ninan sukista kolme ensimmäistä kirjoneulekuviota. Lanka on muuten Veikkaa, mutta sininen ja punainen ovat Karisman jämiä. Tuli ihan jättiläiskokoiset sukat, mutta niinhän ne on Poikasen jalatkin kasvaneet ja koko mies. Jännityksellä seuraan, miten kookas tästä keskimmäisestä lapsosesta tulee, veikkaan, että perheen pisin. Tonttu oli pakannut vain toisen sukan pakettiin, se toinen valmistui jouluaaton kuluessa... Pörristä oli hauskaa, että Joulupukki oli pyytänyt minua tekemään sukkia muorin kaverina, koska hän ei itse ehtinyt... Langankulutus 153 g.

Vanhempi Poikanen sai lahjaksi Pälkäneen Marttojen joulu KAL-sukat. No, ei tosiaankaan. Mutta tätä harmaata Veikkaa oikeasti mietin niille pohjaväriksi, vaan en kyseisiä sukkia edes aloittanut, koska olivat liian monimutkaiset kiireiseen loppuvuoteeni. Tein siis varteen hieman kirjoneuletta kahdella värillä, vähän keltaista jämää kaverina, ja muutoin joustinneuletta. Nämäkin sukat ovat kokoa jättiläinen ja niin on myös Poikasen jalat, vaan eivät sivusuuntaan. Vähän voisi sukkien puolesta jalka vielä kasvaa, mutta eiköhän jalan koko ole nyt tässä ja pituuskasvun isoin pyrähdys Poikasella takana, tai Pitkällä Pojalla, kuten mieheni Poikasta nykyisin nimittää. Jotenkin hellyttävät nämä sukat Poikasen jaloissa :D Langankulutus 146 g.

 

Aloita & pura -osastolta: 
Aloitin Ninan Kaarna-KAL lapaset, mutta en voinut seurata ohjetta, vaan aloin pähkäillä, miksi palmikot kiertävät siihen suuntaan, miksei toisin... ja tein itse ohjeenvastaisesti. Ja mietin, miksei toisessa lapasessa mene kierrot toiseen suuntaan. Sain serkultani aivan käypäsen ohjeen, että mitäpä, jos vain tekisit niin kuin ohjeessa sanotaan. Mutta ei, se ei minulta vain onnistunut. Purin pois. 


Aloitin myös Novitan KAL-Joulusukat. No, tämäkin meni purkuun. Tämä malli oli jotenkin sellainen, että se vaati todella paljon keskittymistä ja laskemista, muuten meni armotta väärin. En jaksanut sellaista kaiken kiireen päälle. Tuossa vaiheessa vuotta kaipasin vain aivot narikkaan neulomista eli perusoikeaa tai jotain muuta samana toistuvaa.


Jonkun Novita lankatilauksen mukana tuli hauska kassi tällä kuviolla. Syö-nuku-neulo, tosineuleetikon päiväuni.  Tosielämän ympyrässä on muitakin osasia, jotka ovat tuiki tarpeellisia tässä elämässä tai pakollisia tehtäviä...


Sitten ohjeosastolla on myös ollut vähän tapahtumia: Hommasin Sydän Savossa -mallilehden, kas kyseisen tornin maisemissa olen joskus asustanut ja siellä metsiä samoillut Rusko-koiran kanssa.


Ostin Lumi Karmitsan 3. kirja, kettusukkien ja -lapasten ohjeen vuoksi. Kakkososaa minulla ei mahda ollakaan, mutta ykkönen on jossain varastoituna, odottamassa sitä hetkeä, kun saan taas oman työhuoneen ja kirjahyllyn.


Islantilaisia lapasia -kirjaa odotin kieli pitkällä monta kuukautta, ennen kuin se viimeinkin saapui minulle. Kirjassa malleja riittää, mutta huomiona, että mallit ovat ohuehkoille langoille. 


Minun islantilaisneuleeni -kirja oli kiva yllätys. Tästä kirjasta lähti toissapäivänä puikoille yksi pusero ja toinen odottelee kiltisti vuoroaan jonossa. Tämän kirjan lisäksi olen hommannut myös Novita Kaarrokeneuleet -lehden, siitä ei ole aktiivisesti juuri nyt puikoille pyrkimässä mitään, ehkä myöhemmin.


Pörri sanoi minulle yhtenä päivänä, että pitäisikö minun tehdä ensin keskeneräiset työt loppuun, eikä koko ajan aloitella uusia. Tässä piilee totuuden siemen, olen todellakin laittanut melkoisen määrän töitä alulle, mutta ne odottavat valmistumista:
Minulla on 5 työtä odottamassa päättelyä + puuttuvia kokonaisuuden osasia, näitä en tule bloggailemaan tänä vuonna. 
Yksi neuletakki odottaa steekkausta, sillä en löydä täpötäydestä varastosta ompelukonettani! Harmittaa niin vietävästi! Olen käynyt kahdesti penkomassa vähän varastoa, mutta minulla ei ole pienintäkään haisua, missä kone voisi olla, yhyy.
Sitten on niitä keskeneräisiä töitä. Olen aloittanut kolmet sukat, joista yksi omalla mallilla, mahdollisesti yhteen "kisaan". Sitten on myös yhdet lapaset, kauluri ja kaarrokeneule, jotka kyllä valmistuvat, joskus. Pitää ihan miettiä nyt, että oliko muuta. Niin, Novitan sukkalehdestä on myös yksi aloitus, joka ei tosin etene yhtään.


Tämä joululoma on tullut todella tarpeeseen! Ja ulkona on ollut niin kaunista. Olemme kävelleet päivittäin Pörrin kanssa rakennukselle, matkan varrelle osuu sorsien ja yksinäisen joutsenen talvehtimispaikka. Joutsen tuhmailee kovasti: Josko lintuja ruokitaan, niin joutsen retuuttaa sorsaraukkoja siivistä pitkään ja hartaasti, jos tulevat liian lähelle ruokaa. Voi linturaukat :(


Kävin eilen tankkaamassa Cittarista maitoa ja osuin tarjouskorien ääreen. Ihmettelin kaupassa, mikä on tämä vanha lanka, kun en sitä koskaan muistanut nähneeni, enkä sille hintaakaan löytänyt. Otin sitten neljä kerää ja myöhemmin kotosalla selvisi, että se onkin uutuuslankaa, jota oli jo meidän kaupassa saatavilla :) Ihanaa liukuvärjättyä lankaa <3 
Päivittelin myös Lankakaaos-sivuni kaikkien lankahankintojen osalta...


Tämä siivekäs olento toivottaa kaikille rauhallisia ja rentouttavia välipäiviä <3 <3 <3

10 kommenttia:

 1. Kiva kuulla kuulumisiasi 🥰.

  Minun on pakko tehdä työ kerrallaan ensin valmiiksi, muuten jäävät kaikki kesken 😞.

  Rentouttavia välipäiviä sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tyylillään. Kiitos, loma on tullut tarpeeseen :)

   Poista
 2. Upeuksia olet tikuteellut. Tuo islantilaisneulekirja kiinnostsisi. ja Rakastan Karmitsan malleja ja olen hankkinut kaikki tähän asti ilmestyneet mallit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Karmitsalla on aivan oma tyylinsä, erottuu joukosta :)

   Poista
 3. Olethan sinä vielä "linjoilla", kiva lukea mitä kaikkea olet neulonut.
  Sukkia tuli neulottua pukin pussiin aika monet. Pukin mokoma oli keksinyt
  tuoda Merja Ojanperän neulekirjan. Sukat kirjassa ovat ällistyttäviä taideteoksia.
  Melkoinen loikka perussukan neulojalle taitavat olla, mutta pitää pohtia.
  Pidetään neulontainnostusta yllä, kivoja välipäiviä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan :D Kaikkea se Pukki keksii, ehkäpä sieltä jotain puikoillesi tupsahtaa :)

   Poista
 4. Nyt on, mistä ottaa, ohjeita ja lankoja ja valmiitakin. Minäkin harkitsin yhteisneulontaa ja totesin, ettei aika riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, ei niihin kaikkiin mitenkään riitä aika, varsinkin joulun alla KALeja on runsaasti, kuten myös muuta puuhaa :D

   Poista
 5. Olihan aika päivitys. Paljon olet saanut aikaan. Sainkin noista kirjoituksista idean, että minunkin pitää näin vuoden alussa tarkistaa lankasaldo tällä hetkellä ja sitten kirjata myös mahdolliset ostokset. Kulutukset olen kirjannut jo, mutta on jännä nähdä sitten vuoden lopussa ollaanko pahastikin pakkasella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse otan (koitan muistaa ottaa) aina kuvan ostamastani langasta, niin jää muistiin hankittu määrä... sitten kun jälkeen päin näitä laittaa tänne.

   Poista

Berry Moline