Hitchhiker kahdella langalla

Hitchhiker on ensimmäisten ohjeiden joukossa, jotka olen ostanut Ravelryn kautta. Se on myöskin ohje, jolla olen tehnyt useamman huivin. Enkä ole suinkaan ainut: Kun menee järjestelmän pääsivulle ja hakee kaikki ohjeet, on tämä malli 1. sivulla ainakin seuraavissa kategorioissa: most popular, most queued, most favorites, most projects. Siis aivan järjettömän suosittu aivan kaikissa kategorioissa. Ja nuo tilastot eivät valehtele, malli on kaikessa yksinkertaisuudessaan näyttävä ja lisäksi helppo tehdä, melkein mistä vain langasta.

Päätin nyt kokeilla, millaisen huivin saan aikaiseksi taiteellisesti käsin värjätystä Schoppel Wunderklecks -langasta. Langan sävy on Old Hag eli vanha akka/harppu. Otin sille kaveriksi Dropsin Kid-Silk uni color, sävy vanharoosa. Niin että vanharoosainen, ihan vanha liftari akkako tästä huivista nyt sitten tuli? Varmaan niin & tällä mennään.

No, kumminkin pitää sanoa, että tämä on ihana. Ja aika monesti tuli neuloessa painettua huivi kasvoja vasten, ihan vain siksi, että se tuntuu niin hyvältä. Sanokaa nyt joku muukin, että teette samaa, ainakin toisinaan, kun oikein ihana lanka osuu kohdalle? Neuloessa oli myöskin mukava seurata, miten värit tulevat kerältä ja asettuvat huiviin.

Vanhaa harppua jäi 100 g:n kerästä jäljelle 10 g, joten olisin varmaan saattanut neuloa siitä vielä ainakin yhden hampaan lisää huiviin. Dropsin lankaa käytin yhden 25 g kerän ja toisesta kerästä jäi jäljelle 14 g lankaa.

Huivista tuli 31-hampainen ja semmoisenaan aivan hyvän kokoinen: Huivin pituus on 170 cm, syvyys 33 cm. Hammasosuus on 122 cm pitkä, ja suora päättelyreuna 77 cm.

Malli: Hitchhiker by Martina Behm
Lanka: Schoppel Wunderklecks Old Hag (2140) & Drops Kid-Silk uni color vanharoosa (04)
Puikot: 4,5
Langankulutus: 125 gOld Hag vyöte yläkuvassa. Dropsin vyötettä en ole kuvannut, mutta siinä on 75% mohairia ja 25% silkkiä, 25 g kerässä on 210 m lankaa.
6 kommenttia:

 1. Kiitos tuosta vinkistä. Nyt syöksyn heti Ravelryyn hakemaan tuota ohjetta. Lankakin on, mistä tuo olisi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Laskin juuri, että tämä oli minulla 5. Hitchhiker, kaikki eri värisiä ja kokoisia... osa lahjoitettu poiskin jo.

   Poista
 2. Langoista tuli ihanan näköinen huivi. Meillä töissä on ilmastointi sekaisin eli huoneessa on jäätävän kylmää, katselin huiviasi kadehtien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan melko yleistä työpaikoilla: toisaalla hikoillaan ja toisaalla jäätävän kylmää. Äkkiä huivia esiin.

   Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Ensimmäinen purkkivärjäyskokeilu