Toinenkin purnukkavärjäys

Viime viikolla purkkivärjäykseen päätyneet langat ovat pysytelleet niin vaaleina ja kuran värisinä, että vakavasti mietin niiden värjäämistä uudelleen. Jos niille on tapahtumassa jotain, niin se tapahtuu niin hi-taas-ti, että kärsivällisyys meinaa ihan kokonaan loppua. Tässä odotellessa, ja antaakseni noille langoille edes pienen mahdollisuuden, päätin laittaa toisen purnukan tulille. 

Toinen värjäys tuli mahdolliseksi, koska posti kuljetti minulle kilon mötykän alunaa. Miten se tuntuu, että paketit kulkivat välillä jopa päivässä perille, nyt kestää ja kestää - odottavalle taatusti liiiiian kauan. Aluna on tuollaista valkoista jauhetta tuossa pussukassa kuvassa. Ja samassa paketissa tuli 4 kerää Lankavan naturelli Sulava-merinosukkalankaa kasvivärjäykseen. En kumminkaan Sulavaa vielä värjännyt, vaan ajattelin nyt ensin koklailla Veikan tapaisilla langoilla. 

Minulla oli täysi paketti eli 10 kerää luonnonvalkoista Juhania, joten sieltä otin kaksi kerää, laitoin vyyhdeille ja huuhtelin langat valmiusasentoon.

Keittiön kaapeista kaivelin erilaisia teepussukoita: Vasemmalla edessä on vihreää Jouluteetä, jota olin ostanut jostain ale-korista. Tuoksuu hyvälle, mutta maistuu ihan pas###le, joutaa kaikki tuo son#a aivan hyvin kasvivärjäykseen. Oikealla edessä sitrusmaista vihreää teetä, ihan jees, joten sitä vain muutama pussukka. Takana vasemmalla mustaa mustaherukkateetä, tuoksuu hyvältä, menettelee muutenkin, joten sitä vain muutama pussukka värjäykseen. Ja pitäähän sitä olla välillä mustaherukantuoksuinentyttö. Keskellä ylhäällä jotain Liptonin teetä. Liptonin teet on ihan huonoja, juoko niitä oikeasti joku? Ja sitten vielä iso läjä Rooibosta, antamaan kivaa väriä lankoihin. Ja nuo ostin varta vasten tätä värjäystä varten. Otin teepussukoista laput pois, värjäysmatskua oli 104 g. Noo, nytpä oli lankoja taas paljon enemmän kuin matskua, mutta kokeellisuus on mukavaa.

Sitten vaan kerros yhtä laatua pohjalle, kerros lankaa, kerros toista laatua, lankaa, jne. kunnes loppui pussukat ja lankakin ja purkki oli niin maan perusteellisen täynnä taas. Sekoittelin eri kipossa 20 g alunaa kuumaan veteen ja sitten kuumaa hanavettä ja alunavettä purkki täyteen. Värjäytyminen alkoi heti. 

Pakko sanoa, että Mr. Avokado voisi ottaa hieman oppia Neiti Teestä. Neiti Tee oli hetimiten värjäytymässä, Avokado pidättelee.

Nyt pitää odottaa se 3-4 viikkoa. Voi voi.

Viralliset ja oikeaoppiset ohjeet teevärjäykseen Taito-sivuilla

Tuoksui muuten ihanalta tuo minun teetarjotin <3

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia lankapurkkeja. Ottaa aikaa, mutta jospa se palkitsisi odottajan kauniilla lankaväreillä.

  VastaaPoista
 2. No nyt! Heti innostuin, kun rupesi värejäkin näkymään. Rooibosta kun löytyy ja muutakin ylivuotista teetä. Pitää hankkia alunaa ja valkoista lankaa ja joku purkki.

  VastaaPoista
 3. Onpas mielenkiintoista. Minä olen keittämällä tehnyt värjäilyjä ja sekin on koukuttavaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikista tsemppailuista, avokado ei mennyt ihan putkeen, mutta syyllinen olen lähinnä minä itse ;D Uutta laitettu jo putkeen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Supersalmiakki 1