Toinen Novita Sukkamestari boksi ja lenkuroita

Varoitus: Älä avaa postausta, jollet halua nähdä boksin sisältöä vielä. Hain oman boksini torstaina, ja nyt ajattelin sen sisällön täällä kumminkin näyttää.

Ensin kuva laatikosta, jottei sisältö hyppää vahingossa kenenkään silmille. Ja tällaisia merkkejä tuli extrana mukana. Yksi merkki näemmä ollut kuvaushetkellä päälaellaan. Neulottu rakkaudella -merkkejä riittää kahteen sukkapariin. 

Sitten varsinainen boxin sisältö: Siellä oli kolme kerää Novita Woolly Wood lankaa, tämä sävy on malakiitti (356). Aivan uusi termi minulle. Lainaus Wikipediasta: 

"Malakiitti (emäksinen kuparikarbonaatti Cu2CO3(OH)2) on kuparimalmien muuttumistuloksena muodostuva voimakkaan vihreä mineraali.
Malakiitin nimi on peräisin kreikan kielen sanasta malche, malva. Oletettavasti vaikutusta on myös pehmeää merkitsevällä sanalla malakos.
Malakiitti on tiivis, hienokiteinen mineraali ja esiintyy yleensä pyöreinä, munuaismaisina muodostumina: aggregaatteina (geol. termi: toisiinsa vain ulkonaisesti liittyvien osien kokonaisuus) (ks. kuvat). Malakiitti muodostaa harvoin silminnähtäviä kiteitä tai suuria yksivärisiä kappaleita; nämä ovatkin keräilijöiden keskuudessa haluttuja harvinaisuuksia.
Malakiitti muodostaa myös toisinaan aggregaatteja atsuriitin (atsuurimalakiitti); turkoosin ja krysokollan (eilatinkivi) kanssa.
Tunnetuimmat esiintymät olivat aikoinaan UralillaVenäjälläSverdlovskin lähellä, mistä Venäjän tsaarit louhituttivat malakiittia linnojensa sisustukseen seinäkoristeisiin ja kiviupotuksiin.
Nykyisin Kongon demokraattinen tasavalta tuottaa eniten, ja hienolaatuisinta malakiittia. Osa kivestä hiotaan paikan päällä muotoonsa, osa siirtyy suoraan raakakivenä maailmanmarkkinoille.
Muita esiintymiä on mm. AustraliassaChilessäArizonassa Yhdysvalloissa, ja Namibiassa, josta löytyy erityisesti kirkkaanvärisiä muunnoksia.
Malakiittia on käytetty jo antiikin ajoilta asti. Sitä ovat käyttäneet mm. egyptiläisetkreikkalaiset ja roomalaiset koruihinamuletteihin, ja malakiittijauhetta luomivärinä. Keskiajalla sen uskottiin suojaavan noidilta, ja pikkulapsia vaaroilta.
Malakiitti on suhteellisen pehmeä ja helposti naarmuuntuva (Mohs’in asteikolla 3,5–4): puukko (teräs) ja lasi naarmuttavat sitä helposti. Naarmuuntuvuudestaan huolimatta se on erittäin suosittu korukivenä ympäri maailman. Sen lohkeavuutta voidaan vähentää pyöröhionnalla, joka edesauttaa iskun jakaantumista ja siten estää halkeilua.
Malakiitti on myös erittäin suosittu materiaali erilaisten veistosten, pienten laattojen ja koriste-esineiden raaka-aineena, koska mineraali esiintyy suhteellisen suurina kappaleina ja pehmeytensä ansiosta sitä on erittäin helppo työstää.
Malakiitin viiru on vihreä mineraalin perusvärin mukaan. Tämä on huomattavissa esimerkiksi jo mineraalia työstettäessä: kivipöly on kirkkaanvihreää."


Lankaa on paketissa 300 g eli niin paljon, että siitä voi neuloa sekä lyhytvartiset, että pitkävartiset Merja Ojanperän suunnitelemat pitsisukat. Tai neljä paria nilkkamittaisia! Kauniit ovat, ihan kuin koruset <3

Arveluttaa vain Woolly Woodin käyttö sukissa. Onkohan se niissä kuinka kestävää..? Ei ole mitään kokemusta ennestään... Joten, jos teen nämä sukat, niin jostain muusta langasta, ihan vain varmuuden vuoksi, ettei ala harmittaa suuri työ. Toki, jos joku on Woolly Woodista sukkia neulonut ja pitänyt, niin mielellään kuulen kokemuksia, voihan tämä olla minulta aivan turhaa ennakkoluuloisuutta, siis olla neulomatta Woolly Woodista sukkia.


Kävimme Muhveron kanssa illalla Rapolassa. Rakastan rauhallisia aamu- ja iltalenkkejä. Varsinkin metsässä ja luonnon helmassa!


Nyt aamulla lähdimme jo seiskan pintaan kävelylle, maa oli vielä jäässä, muutama aste pakkasta. Aurinko oli nousemassa. Eräs avantouimari oli Apian uimarannalla käynyt juuri pulahtamassa.


Mallasvesi oli aivan tyven, vain lintujen laulua ja vesilintuja siellä täällä. Yksi koira omistajineen tuli vastaan, ja yksi mies aamukävelyllä, muut nukkuivat vielä.


Äiti, tuletko sinä sieltä? 


Minä tässä odottelen Äiti-hissiä tulevaksi, minä en saa vielä kulkea jyrkkiä rappusia.


No, niin, mennäänkö jo?

16 kommenttia:

  1. Sama boksi tuli minullekin ja ruhtinaallisesti oli kyllä lankaa. Samaa mietin, että mitenkä käyttäytyy Woolly wood sukissa, mutta ajattelin tehdä noita nilkkasukkia, niin onpahan sitten mitä vaihdella, jos kuluvatkin nopsaan. T. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä!! Sitten saan kuulla sinulta, miten lanka kestää käytössä, mainiota!

      Poista
    2. Ei välttämättä kestä, kun on 100 % villaa. Tein aikoinaniNovita wool - eli vauvalangasta sukkia, mutta kuluivat puhki yllättävän nopeasti. Kovaa käyttöä eivät siis kestä.

      Poista
  2. Minullekin tuli boksi juuri. Kiva väri tuo malakiitti ja nyt tiedän, mitä se tarkoittaakin. Vaan että taas Tenceliä vahvikkeena - pistää miettimään.
    Ihania aamulenkkejä teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mutta onneksi myös sinä aloitat langan kanssa tieteellisen kokeen, joten nyt sekä sinulta, että Irkulta, tulee jossain vaiheessa kestävyydestä faktaa. Ihan mahtavaa!

      Poista
  3. Kaikkia meitä taitaa mietityttää sama asia tuossa langassa. Ilmeisesti täytyy itse kokea se ja testata lanka. Mietin josko ehtis lyhytvartiset tehdä noista mutta keksin kyllä muutakin käyttöä langalle. Oli yllättävä värivalinta tähän boksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kaikilla taitaa nyt olla tuntosarvet pystyssä. Mutta alkaa kuulostaa siltä, että kohta alkaa tulla luotettavia tuloksia. Ei oikein minulle kolahda tuo väri, tosin sukissa ei niin haitanne (jos ne tohtii tehdä)...

      Poista
  4. Aivan ihana tuo boksin malli ja langan väri. Harmi, etten ole tilannut.
    Ihanaa Pääsiäisen Aikaa Sinulle.

    VastaaPoista
  5. Minulla ei ole Novitan langasta tencelin osalta kokemusta, mutta miehelleni neuloin Vuonuen Pentti-langasta sukat. Piti öisin ja muutamassa viikossa sukat oli niin rikki/kuluneet, että teritin sukat. Mulle tuli ed.boksi ja siinäkin ole tencel-lankaa. Neuloin muuta langasta.
    Hyvää pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kuulosta hyvältä, jos nukkuen menee sukat rikki :/ Ehkä pitää tehdä langasta jotain muuta minunkin.
      Hyvää pääsiäistä <3

      Poista
  6. Rapsutuksia ja hieman positiivisia lässytyksiäkin ihanalle Muffille 💖

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Kyllä. Mutta nyt osaa (annan luvan osata) mennä itse rappuset ylös ja alas.

      Poista
  8. Muhvero on ihana! Minulla on läppäriväsymys ihan ilman syytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja silloin pitää tehdä muita juttuja, kun ei vain läppärillä istuminen huvita <3

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Vihtaranta KAL - 2/14 Mökki