Mukulat KAL alkaa

Minusta alkoi tuntua eilen, että nyt tarvitsen jotain kertakaikkisen muuta ajateltavaa: Jotain, mikä vie ajatukset paljonkin ihanampiin sfääreihin! Ja täyttää päivistä viimeisimmänkin pätkän, nimittäin sen, jonka aikana nyt jumiudun koneelle, lueskelemaan ikäviä uutisia. Siitä tehdään nyt loppu, ainakin pariksi tulevaksi viikoksi eteenpäin, ja ainakin minun osaltani. Tuletko sinäkin mukaan? Laitetaan uutta kasvamaan, aletaan ihmetellä, mitä ihmeen kukkasia mullasta nousee, mitä ovat nämä mukulat, joita viime syksynä olemme istutelleet, nämä, jotka nyt puskevat mullasta esiin, ilahduttamaan meitä! 
Jotkut ehkä muistavat, että aika lailla vuosi sitten olin kovasti laittamassa alulle Mukulat-KALia, mutta tuolloin minulla ei sittenkään ollut aikaa tälle. Nyt on! Kaivoin tuolloin neulomani sukkaparin laatikosta esiin, lankoja ei oltu edes päätelty. Koitin etsiä myös printtaamiani kaavioita, joiden mukaan olen sukat neulonut. Kaaviot olisivat olleet tosi tärkeät löytää, sillä kirjoittelen niihin muistiinpanoja ja teen korjauksia malliin. No, niitä en todellakaan löytänyt, ovat jossain teillä tietämättömillä, muuton jäljiltä paikassa "hukka". Mutta, minulla on kaaviot excelissä, joten ei isompaa hätää. Elmeri ihmetteli eilen poikkeuksellisesti ihan ääneen, että mitä ihmettä nyt tapahtuu, nyt on vaimolla Suuri Hätä! No, olihan se, kun heiluin edes takaisin kuin heikkopäinen, manasin kadonneita kaavioita ja levittelin lankoja edes takaisin :D 
Minä meinaan alkaa neuloa vielä toisenkin parin tällä ohjeella, valitsin potentiaalisia lankoja jo valmiiksi. Ylemmän kuvan sukka (vuodentakainen) on neulottu erilaisilla Nalle-langoilla, tämän toisen parin ajattelin neuloa Maijasta, mahdollisesti näillä väreillä:
Tietoja:
Varteen tulee 9 kukintoa, terään 3. 
"Normaali" kantapää, ei mitään kommervenkkejä.  
Terässä leveä nauhakavennus.
Vuosi sitten neulomaani Nalle-mallisukkaan (pohje 74 s) meni 172 g lankaa, pohjaväriä 105 g ja kuviovärejä 67 g. Neuloin myös resorin, kantalapun ja kärjen pohjavärillä.
Sukan pohkeessa on 74 silmukkaa ja nilkan kohdalla ja jalkaosassa 58 silmukkaa. 
Varressa on kuviokerroksia 100. 
Voin tarjoilla myös leveämmän pohjekoon kaavion, 86 silmukalla, mutta sitä en ole testineulonut. Pohkeen saa toimimaan ehkä myös 64 silmukalla, tämä siis, jos on todella kapea jalka, johon putkimainen sukka sopii.

Jos kiinnostuitte, niin jämäkerät esiin! Aloitetaan pian, jo tulevana maanantaina, siis 6.4.
Joka päivä tulee uusi pätkä, 14 päivän ajan. 

P.S. Tämä ei ole aprillipilaa :D
P.S. Lähden nyt Pörrin kanssa iltalenkille :)

10 kommenttia:

  1. Oi vitsi. Ois kyllä hyvä mainospuhe nyt. Täytyy katsoa, josko Nalle-laatikossa jotakin kivaa olisi tähän "hätään". ;) Ja josko sitä jaksaisi taas sukkaa neuloa. Oon ollu ihan poikki monestakin syystä nyt, niin ois kyllä ihana saada ajatukset muualle, vaikka kirjoneulekuvioihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi :( Parempaa vointia sinulle ja lisää voimia! Tule mukaan seurailemaan tai neulomaan, kummin vain :)

      Poista
  2. Ajatukset ja tekemiset on suunnattava kohti kevättä, päivän uutisista riittää sen verran tietoa, että pysyy ajan tasalla.
    Kun käy kävelemässä metsäpolulla, siellä saa voimansa ja ilonsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ihan okainen sana. Metsä on paras paikka, ja varsinkin keväisin :)

      Poista
  3. Oi ihanaa, odotan innolla ensimmäistä ohjeen pätkää. Yllärisukkaohje luo mukavaa vaihtelua. Olen mukana!

    VastaaPoista
  4. Viime hetkillä osuin tänne.Pitäisköhän alkaa neulomaan näitä. Olen kyllä päättänyt etten enää neulo yhtään sukkia,ainakaan polvisukkia. Edellisiä sinun kukkasukkia neuloin kahdet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista se on :D Tervetuloa mukaan, jos päätät neuloa. Tervetuloa seurailemaan, mikäli pitäydyt päätöksessäsi olla neulomatta sukkia, varsinkin polvipituisia :)

      Poista
  5. Taidanpa minäkin lähteä mukaan tähän haasteeseen. On hyvä keino vähentää noita kasvivärjättyjä lankoja pusseista ja kaapin perältä. Ja saapahan taas uutta ajateltavaa kaavioita seuratessaan. Innolla odottelen ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan, hyvin ehtii vielä :) Kiinnostaisipa kovasti nähdä, minkävärisiä kukkia kasvivärjätyistä langoista syntyy!

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Vihtaranta KAL - 2/14 Mökki