Maakuntani-lapashaaste: Pohjois-Pohjanmaan lapaset (3/7)

Maakuntani-lapashaasteessa tuli Pohjois-Pohjanmaalle viisi osumaa, joten tämäkin maakunta on vaikuttanut minuun melkoisesti. Pohjois-Pohjanmaan lapaset ovat olleet kaikista tähän mennessä neulotuista mukavimmat ja nopeimmat neulottavat. 

Valitsin langoiksi Veikkaa: Kuvioväri on sävyä Kaunokki ja pohjaväri Lapintaika Taikasanaa, jossa on hieman kimalletta mukana. Puolivälissä meni pohjaväri ja kuvioväri sekaisin ja piti purkaa, sillä kaaviossa oli kuvioväri valkoisella ja pohjaväri tummemmalla, minulla toisinpäin. Mutta, kun vähän purkaa, niin se kasvattaa tarkkuutta :D

Pohjois-Pohjanmaa on suuri maakunta, ja "osumia" on kolmelta eri paikkakunnalta, kahdessa niistä olen itse asunut, pitkään. Täytyy kyllä sanoa, että Oulusta ensimmäinen mielikuva on kylmyys: Menitpä Rotuaarille milloin tahansa, niin aina siellä kävi pirullisen kylmä vinkka. Siellä sitä on paleltu nuorena opiskelijaneitokaisena, kunnes viisaus alkoi asua minussa ja pysyttelin kauempana. Toinen mielikuva on tappava tasaisuus: Mäkeä ja kukkulaa sai hakemalla hakea. Ihmiset ovat mukavia ja heittävät hauskaa läppää ja huumori kukkii. Mutta, Ouluun paikkana ei ole ikävä takaisin, ei yhtään. Sitten se toinen paikka, jossa olen asunut, pitkään: Sen maisemia ja taloa on ikävä, sitä elettyä aikaa, muistot eivät katoa koskaan. Kun ajattelen sitä, niin näen kaiken juuri siten kuin olin... ja tunnen.

Lapaset näyttävät pitkiltä, mutta niistä tuli juuri sopivat minun käsiini, nehän ovat mallia "ET". Mittoja: peukalonaukko-kärkimitta 13 cm, ranne-peukalonaukko 6,2 cm, resorin pituus 9 cm. Lapasen leveys on 9 cm, peukalon leveys 4 cm, peukalon pituus 7 cm.

Malli: Pohjois-Pohjanmaan lapaset
Lanka: Novita 7 Veljestä Lapintaika (856) ja Novita 7 Veljestä (563)
Puikot: 3
Langankulutus: 83 g

Sitten pitäisi valita listalta seuraavat puikoille, vaikka saattaa olla, että lähiaikoina ei ehdi kovinkaan neuloskella. Jotenkin kutkuttaisi ottaa nuo Pärnun lapaset työn alle, mutta katsotaan...

Alkuperäinen lista:

Ylä-Savon maakuntalapanen - VALMIS 24.1.2021
Etelä-Pohjanmaan maakuntalapanen - VALMIS 22.1.2021

Pohjois-Pohjanmaan maakuntalapanen - VALMIS 30.1.2021
Pirkanmaan maakuntalapanen
Kuopion maakuntalapanen
Pärnun perinnelapanen

Lisätyt:

Könnin rasat

<3 <3 <3

Maakuntani-lapashaaste (17.1.2021 Vanuttunut Villasukka)

Haastan itseni - ja kaikki muutkin halukkaat – neulomaan lapasia! Neulotaan lapaset niiden maakunta- tai paikkakuntalapasten kaavioilla, jotka ovat jotakin kautta "omia" eli maakunta tai paikkakunta löytyy näiden kautta:

  • Isovanhemmat ovat kotoisin
  • Vanhemmat ovat kotoisin
  • Itse on kotoisin
  • Jossa on joskus asunut
  • Jossa on viettänyt paljon lomiaan
  • Joka on muutoin itselle rakas

Ja, jotta materiaalien saatavuus ei muodostuisi esteeksi, saa tässä haasteessa toteuttaa lapaset haluamistaan väreistä ja langoista: Siis vaikka niistä, joita löytyy kotoa, lankaostoksille ei ole “pakko” lähteä, ainakaan tämän haasteen vuoksi. 

Mikäli haluat, voit kertoa lapasen valmistumisen yhteydessä jonkun paikkaan, maisemaan tai henkilöön liittyvän muiston, tunnelman tms. Älä kuitenkaan mainitse henkilöiden nimiä. Sinun ei myöskään tarvitse kertoa, mitä kautta paikkakunta sinuun varsinaisesti liittyy. 

Voit myös valmistaa lapasen aivan hissukseen, raportoimatta siitä sen kummemmin yhtään mihinkään :)

#maakuntanilapashaaste #vanuttunutvillasukka

Maakuntalapasohjeita löytyy googlettamalla.

8 kommenttia:

  1. Kyllä on sievä maakuntalapanen ❤ Maakuntalappaset ovat kivan näköisiä kyllä kaikki. Rakkain on kotimaakuntani Kainuun lapanen 😊❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kainuun lapaset ovat kauniit ja erottuvat joukosta ihan omanlaisinaan <3

      Poista
  2. Ihania lapasia :)
    Paluumuutto Pohjois-Pohjanmaalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin epätodennäköistä, mutta eihän sitä koskaan tiedä...

      Poista
  3. Kaunis malli tuo Pohjois-Pohjanmaa ja ihanat värit.

    VastaaPoista
  4. Sievät värit ja moni on tosiaan kehunut, että tämä on joutuisa malli neuloa. Minulla on joululahjalangat harmaana ja valkoisena näitä varten, nyt kuitenkin innostuin sukkakalenterista, Helmikuun sukat lähtevät kohta kohti Tamperetta T: Saukkis

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)