Lankavärjäyksen tuloksia - 4/4 Avokadon siemen -jälkiliemi & Spicy Glögi

Tämän sarjavärjäyksen viimeinen värjäys syntyi keittämällä Avokadon siementen jälkiliemi ja lisäämällä siihen Spicy Glögiä. Ja siitähän syntyi jotakuinkin tällaista lankaa.


Olin edellisenä päivänä keitellyt ja värjäillyt yhden satsin lankaa avokadon siemenillä. Kuumensin siten vain kiviliemen uudestaan ja lisäsin sekaan paketillisen Spicy Glögy -juomaa. Siinä on Hibiskusta, kardemummaa, kanelia, rosmariinia, inkivääriä, appelsiininkuorta, ruusun terälehtiä, luontaista glögi-aromia ja luontaista hehkuviiniaromia. Varmaan ihan hyvää juotavaa, pitää maistella joku ilta ihan itsekin, mutta tämän ekan paketillisen juotin langoille. 


Laput näpläsin pusseista pois, teetä oli 30 g. 


Ja sitten pussukat kattilaan pulikoimaan. Hyvin osasivat uida, mutta painelin ne tylysti pinnan alle. 


Punainen liemi oli nopsaan valmista, mutta annoin sen tekeytyä päivän. Illalla lämmitin sitä vähän uudestaan, kädelle sopivaksi.


Siivilöin kivet ja teet pois, ja laitoin liemen 4 litran purnukkaan.


Sitten laitoin esivalmistellut (pasmalangoitetut, huuhdellut) langat purkkiin. Lanka on Lankavan Sopivaa, 100 % villaa, 230 m = 100 g. Purkkiin meni 300 g lankaa. Aika namunen väri oli purkissa.


Otin langat kolmen päivän kylvyn jälkeen pois, purkki näytti tuolloin tältä.


Ja vuorossa oli etikkavesi, huuhtelu, mieto villapesuvesi ja huuhtelu. Sitten ulos kuivaustelineelle pötkölleen. 


Kuivettuaan näytti lanka tältä. Kuvassa vasemmalla Avokadon kivillä värjättyä lankaa. Ja oikealla edellisen jälkiliemellä & glögillä värjättyä lankaa. Kyllä nämä vielä puolisisaruksiksi tunnistaa. Toinen ehkä pienen syrjähyppelyn tulos.


Alla äsken näpsäisty kuva tämän postauksen langasta.


Ja loppuun vielä kuvia kaikista tämän sarjavärjäyksen langoista, jotka olen esitellyt aiemmin. Alla vasemmalla tämän postauksen lanka ja oikealla Avokadon kivilanka.


Alla vasemmalla ihanat Teelangat, ja viimeinkin sain niihin oikean sävyn myös kuvaan. Tuoksua en valitettavasti saa jaettua teille. Oikealla Neilikkakahvilanka.


Alla kaverikuva kaikista langoista. Kuvassa takarivissä täysvillaisia lankoja 300 + 300 g. Eturivissä sukkalankoja, vasemmalla Juhania ja oikealla Veikkaa. Molempia 200 g. Eli olen värjäillyt nyt kilon lankaa. 


Enkä pysty lopettamaan tätä värjäilyä. Minulla on nytkin useampi purkki tekeytymässä. Tulee aina mieleen, että mitähän tästä syntyisi... ja se on vain kokeiltava. Olen sarjavärjääjä.

7 kommenttia:

 1. Sievän värisiä lankoja. Lankojen värjääminen on kivaa.

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva seurata sarjavärjääjää toimissaan. Tuo keittele on ilmeisen hyvä idea. Roskat pysyy poissa langoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ei niin sotkuista puuhaa. Ja, jos ei jaksa kuukautta odotella värjäytymistä...

   Poista
 3. Voi että on ihanat värit ja voi miten hyvin värit sointuvat keskenään

  VastaaPoista
 4. Varsinkin tuo alimmaisen kuvan vaalea lila on oikein hyvin onnistunut; tasainen ja puhdas väri.

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa! Olenkin miettinyt, mihin voisi käyttää Zilga-viinirypäleitä, joita meillä siis kasvaa runsaasti, mutta joita kukaan ei käytä. Onnistuisikohan niillä värjääminen?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Supersalmiakki 1