Lankavärjäyksen tuloksia - 2/4 Neilikkakahvi (aiemmin avokado x2)

Olen päästellyt purkista ulos kahvilta ja neilikalta tuoksuvaa lankaa. Kutsuttakoon tätä Neilikkakahviksi. 

Miltä se tämmöinen neilikkakahvi mahtaisi maistua, tiedä vaikka olisi uusi hittituote, jonka tässä sivussa tulin kehitelleeksi. Tuskinpa, ei tullut mieleenkään hörppiä. Mutta langoissa oli vahva mausteinen tuoksu ja taustatuoksuna kahvi, kun langat purkistaan lavuaariin lorautin. Hiirenpapanan näköiset pötkylät eivät ole sitten hiirestä, vaan ihan neilikoita. En kuitenkaan maistellut, niitäkään.

Neilikkakahvilanka oli oikeastaan aluksi Avokadon kuori- ja kivi -lankaa, jonka hitaaseen värjäytymiseen kyllästyin. Ja laitoin kaiken uusiksi, jolloin samainen lanka pääsi pieneksi hetkeksi avokadon kivikylpyyn

Inkarnaation kolmannessa, neilikkakahvivaiheessa, oli Veikka-lanka taatusti aivan ymmällään siitä, että mikä se oikeastaan on tai pitäisi olla, mutta tämä on varmasti täysin ymmärrettävää, koska uudestisyntyminen tapahtui noinkin tiheästi. Eiköhän Veikan persoonallisuus sille itselleenkin tässä pikku hiljaa selvene. 

Veikka liplatteli erinäisissä liemissä liki 4 viikkoa, joskin vaivaiset 2 viikkoa ja 3 päivää tässä viimeisimmässä. Yksi asia on ainakin saletti: Tämä värjäys ei ole minkään oppikirjan mukainen, eikä sitä pidä toistettaman. Eikä varmaan olisi mahdollistakaan, edes minulle itselleni, joka täällä olen huiskinut. Olen näemmä kylvänyt alunaakin useampaan otteeseen. No, ei mennä nyt detaljeihin. Mutta alakuvassa Neilikkakahvin päivä nro1 & Neilikkakahvi avaamispäivänä.

Itse huuhtelu- ja pesuoperaatio sujui samalla tavalla kuin edellisen postaukseni eli teepurkin kanssa eli etikkavesi, huuhteluvedet, villapesuvesi, huuhteluvedet. Mutta yksi melko iso eroavaisuus kylläkin oli: Kahvineilikkaa sai lotrata useammalla vedellä, väriä irtosi... Voipi johtua siitä, että oli viimeisessä purkissaan liian vähän aikaa. 

Lanka oli märkänä (yllä) melko tummaa, mutta muuttui kuivuessaan lähinnä likaisen keltabeigeksi. Siinäpä väri, joka viedään käsistä :D Tuskin uskalsin jättää ulos kuivamaan.


Neilikkakahvikerä pääsi yhteiskuvaan Teevyyhtien kanssa. Tee on edelleen suosikkini. Vaikka en millään onnistunut vangitsemaan vyyhtien oikeaa väriä, ovat oikeasti keltaisempia, tummempia.


Alakuvassa Neilikkakahvi keskellä ja Teet reunoilla. Ai lav tee <3 


Seuraavassa postauksessa käsittelen jälleen - Avokadoa. Kyllä, en päässyt siitä vieläkään yli. Oli paukutettava päätä seinään, oli yritettävä vielä 3. kerran.

6 kommenttia:

 1. On siinä Veikkaa liotettu. Kovin helpolla ei tunnu väri tarttuvan. Neilikan tuoksu on joulun tuoksu. Jouluteessäkin on neilikkaa ja kanelia. Alimmaisessa kuvassa näkyy hyvin väriero; kahvi tuo ruskea-beigeä väriin mukaan. Teeversiot ovat kellertävämpiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkkivärjäys ei ole äkkinäiselle sopivaa hommaa. Jospa tämä kasvattaisi kärsivällisyyttä, toivotaan.
   Yhdyn värianalyysiin, juuri tuollainen on väriero näillä.

   Poista
 2. Minulla ei riittäisi kärsivällisyys odottaa langan värjäytymistä purkissa. Jo keittäminen saa minut rauhattomaksi. Kaunista lankaa olet saanut värjättyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä siinä tovi vierähtää, ennen kuin alkaa yhtään mitään väriä tulemaan.

   Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Supersalmiakki 1