Vihtaranta KAL - 4/14 Rannalla

Mökin ranta-alueella vietettiin paljon aikaa. Rannalla oli iso ja tasainen tila olla. Laituri ja "pation" reunukset oli alunperin kasattu tummista suurista kivistä. Puinen laituri tuli vasta paljon myöhemmin.

Rannalla juotiin kahvia, mehua ja kaakaota muhkuisista kupeista. Ja syötiin munkkeja ja lettuja. Siellä oli myös nuotio- ja savustuspaikka. 

Me lapset pyydystimme pikkukaloja vedestä, äidit istuivat, virkkasivat ja juttelivat. Yksi rantakoivu oli erityisen sopiva kiipeilyyn, joten siellä riekuttiin. Tietysti ongittiin myös, ja leikittiin Tarzania. Suoritimme rannalla myös arkeologisia kaivauksia. Ranta oli paikka, jonne kävi yleensä hieman tuuli, joten siellä oli hyvä olla, ja saattoihan siitä pulahdella helposti uimaan. Siellä myös pelattiin, luettiin ja väritettiin patjojen ja vilttien päällä.

Rannalla kasvoi myös mummon kukkia, esim. gladioluksia. Pidän gladioluksia komeina kukkina, mutta sanotaanko vaikka niin, että niiden kasvupaikka ei ainakaan ollut loppuun saakka mietitty...

Tämän päivän sukista löytyy osa yllä mainituista asioista. Molempiin sukkiin (S ja M) on kaksi kaaviota, voit valita kumman teet. Voit myös tehdä sukista eripariset, kuten minä tein.

Neulo kaavion kerrokset 18-33
V = Nosta neulomatta

S



M




2 kommenttia:

  1. Kivat kuvat menneiltä vuosilta. Niin tuttuja asioita nuo kahvittelut laiturilla ja mummun istutukset. Perintönä kulkevaan kesäpaikkaan sisältyy paljon muistoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäpaikka muistoineen on kallisarvoinen, vaikka itse paikka ei "kallis" olisikaan. Se kaikki on sydämissä <3

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Virkattu toppi