Vihtaranta KAL - kesämökkimäiset kirjoneulepolvarit - yhteisneulontaa & muisteloita

Minkä värinen oli lapsuutesi kesä, kesämökki, mummola? Mistä väreistä koostuu kesäsi nykyisin, tai ehkä lastesi kesät? Valitse jämäkeristäsi mieluisat, ja lähde mukaan neulomaan itsellesi muistoilla väritetyt sukat: Jokainen väri tai kuvio tuo mieleen kesäisen, rakkaan, makoisan, hauskan, kaihoisan... elämänmakuisen muiston. Voit neuloa itsellesi myös eripariset sukat, joko värien tai kuvioiden suhteen. Tai lisätä aivan omia kuvioita sukkiisi, jolloin niistä tulee varmasti aivan ikiomaiset.

Minulla on nyt kolmet sukat: yhdet lapsuuteni mummolasta, yhdet lapsuuteni mökistä ja yhdet kaksiväriset. Kaksiväriset neuloin testimielessä, leveämmällä pohkeella. 

Katselin myös eilen vanhoja valokuvia, ja todella havahduin siihen, että minun lapsuuteni mökki on myös minun lapsieni mökki, varsinkin Poikaset viettivät siellä todella paljon aikaa. Ja kuvien perusteella on touhuiltu kaikenlaista, osin varsin samoja juttuja kuin me aikoinaan. Ja hyvin paljon myös meidän vanhoilla leluilla ja peleillä. 

Mökillä aika pysähtyy.

Yhteisneulonta alkaa torstaina 28.3. ja uusi ohjeenpätkä julkaistaan joka aamu, 14 päivän ajan. Ohjeenpätkät säilyvät blogissa, joten voit halutessasi neuloa sukat myös myöhemmin. 

Olisi hauskaa kuulla kesäisiä tarinoita ja muisteloita, olet sitten mukana neulomassa, tai taustajoukoissa seurailemassa.  Jos lähdet neulomaan, niin lisääthän mahdollisiin postauksiisi tämän, niin sukkasi löytyvät: #vihtarantakal 

  • Vihtaranta kertoo 14 päivän ajan tarinaa mökkikesistä: Asuttiin vaatimattomissa aitoissa, ei ollut sähköä, ei puhelinta. Päivät täyttyivät leikeistä ja touhuista, vain mielikuvitus rajana. Oli myös hetkiä, jolloin ei ollut mitään tekemistä, vaan kohtapa taas oli… 
  • Millaisia olivat sinun lapsuutesi kesät mökillä tai mummolassa? Tai haluaisitko neuloa itsellesi tai lahjaksi muuten vain omanoloiset ja -väriset kesäloma- tai mökkisukat?
  • Ohjeen pätkät julkaistaan päivittäin Vanuttunut Villasukka -tileillä: 
  • Polvipituinen kirjoneulesukka, varren pituus n. 40 cm, 122 krs (20 krs resori + 102 krs kirjoneule)
  • Kaksi pohjeleveyttä: S/74 silmukkaa - M/86 silmukkaa. S tasona vajaa 14 cm - M tasona n. 16 cm. S sopivin n. 33-34 cm pohkeelle - M sopivin n. 36-38 cm pohkeelle. Mitat riippuvat myös käsialasta, kuinka tiukkaa/löyhää kirjoneuletta.
  • Nilkan kohdalla & terän silmukkamäärä: S/58 silmukkaa - M/62 silmukkaa
  • Terän pituus mallisukissani S/n. 25 cm - M/n.26 cm. Terän voi neuloa halutessaan n. 2 cm lyhyemmäksi (tai sitäkin lyhyemmäksi kärkeä muuttamalla). Terää voi myös pidentää.
  • Langaksi sopii Novita Nalle, 100 g = 260 m. Voit käyttää myös Gjestal Maijaa tai muuta vastaavaa sukkalankaa.
  • Sukkapuikot nro 3 tai käsialan mukaan
  • Sukan voi neuloa jämälangoista siten, että vaihtaa joka päivä sekä pohjavärin, että kuviovärin toiseksi. Tein näin S-sukissani, jolloin käytin 17 eri väriä! S-sukat painavat ennen päättelyä 177 g.
  • Sukat voi neuloa myös vain kahdella värillä. Tein näin M-sukissa, ne painavat 194 g ennen päättelyä. Neuloin ne Nallen grafiitti (044) ja pellava (061) sävyillä. Yksi kerä grafiittia riitti 1. sukkaan, sekä 2. sukan varteen. Eli, jos neulot sukat kahdella värillä, tarvitset tummempaa sävyä kaksi kerää (tai hyvä varata ainakin 120 g). Yksi 100 g kerä pellavaa riitti molempiin sukkiin, kerästä jäi jäljelle 18 g.
  • Voit neuloa sukat myös eriparisina, joko väreiltään tai kuvioiltaan. Joinakin päivinä annan toiseen sukkaan eri kuvion kuin toiseen. Voit myös keksiä aivan omia kuvioita, jollei annettu kuvio miellytä tai mielikuvituksesi lähtee laukalle, mikä olisikin aivan ihanaa!

#vihtarantakal


2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Loput(tomat) lankahamstraukset